Antena Căutare

Alen Perez,16 ani, fotograf. Adolescentul care a relatat, in timp real, tragedia din Spania

Tanarul de numai 16 ani a distribuit pe Twitter imagini si informatii din momentul accidentului din Spania, ce au fost folosite de presa din intreaga lumea

Alen Perez are numai 16 ani, dar a devenit, miercurea trecuta, cea mai importanta sursa de informatie pentru mass-media din toata lumea. Imediat dupa accidentul de tren din Spania, in care si-au pierdut viata 79 de persoane si 131 au fost ranite, fotograful a postat pe profilul sau de Twitter imagini si informatii despre tragicul eveniment. A fost mai rapid decat Efe si Reuters sau alte agentii renumite.

Una dintre fotografiile distribuite, facuta de un prieten, a fost preluata de presa de peste tot, incluzand aici BBC sau Sky News. “A fost prima poza ce s-a publicat. In doar cateva minute, m-au sunat intre 150 si 200 de posturi nationale si internationale”, a explicat adolescentul. “Profilul meu s-a transformat intr-un mijloc de referinta pentru toti cei care voiau informatii despre accident pentru ca oamenii le primeau in direct”, a mai spus Alen Perez.

Activitatea lui a fost apreciata pe internet, iar el insusi a devenit subiect de stire, chiar la BBC. Tanarul s-a nascut in Boiro, un municipiu la 50 de kilometri de Santiago de Compostela si a intrat in lumea fotojurnalismului la numai 13 ani. Se autocaracterizeaza ca fiind “un mic aspirant la profesia de jurnalist”. Acum, lucreaza la Galifutbol, insa si-ar dori sa poata relata despre conflictele din Siria sau Irak.

Foto: twitter

Explozie cu zeci de raniti la o rafinarie din Florida. Mai multe persoane au fost date disparute... Accident feroviar Spania: Rezultatele anchetei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x