Antena Căutare

Alerta de noi tornade in SUA. Bilantul provizoriu se ridica la cel putin 20 de morti

Dupa numai doua zile, centrul Statelor Unite a fost din nou lovit de furtuni deosebit de puternice, insotite de tornade si grindina. Cel putin 20 oameni si-au pierdut viata, dar bilantul ar putea fi si mai grav. Pagubele materiale sunt uriase. Alerta de tornade ramane in vigoare cel putin pentru urmatoarele ore.

Noile furtuni au venit la doua zile dupa cele care au ucis 13 oameni si au distrus sute de cladiri in Vestul Mijlociu american. Dezastrul ar putea fi, acum, si mai mare. Peste 50 de tornade au fost inregistrate din Alabama si Tennessee, in sud, pana in Illinois, in nord.

Inca din primele ore, furtuna a spulberat acoperisurile si a doborat liniile electrice. Iar forta ei a parut sa creasca de la o ora la alta, pe masura ce inainta.

Cand oamenii au putut iesi din adaposturi, au gasit, de nenumarate ori, doar mormane de ruine in locul caselor, scolilor sau bisericilor. Un intreg orasel din Indiana a fost, practic, sters de pe harta. Din casele de lemn, specifice zonelor rurale americane, furtuna nu a mai lasat decat fundatiile. Chiar si cladirile ramase in picioare sunt lipsite de energie electrica. Dar, de indata ce vremea se va linisti pe deplin, sinistratii sunt gata sa inceapa reconstructia.

Meteorologii spun ca aceasta saptamana neagra trebuie sa serveasca drept avertisment si indemn la vigilenta fata de furia naturii.


Arabia Saudita, acuzata ca ar fi implicata in atacurile de la 11 septembrie... Vezi ce tara a decis sa blocheze accesul la Facebook!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x