Antena Căutare

Alerta de tsunami in Noua Zeelanda dupa un cutremur de 7,8 grade

Un seim cu magnitudinea de moment de 7,8 s-a produs joi dimineata (miercuri seara, ora Romaniei) in Oceanul Pacific. Cutremurul s-a produs langa insulelele Kermandec, fiind emisa alerta de tsunami pentru Noua Zeelanda si Tonga, anunta USGS. Seismul s-a produs la o adancime de 48 de kilometri.


"Ultimele informatii confirma faptul ca un tsunami a fost generat. Acesta poate sa fi fost distructiv de- a lungul coastelor din regiune, situate in apropierea epicentrului cutremurului"
, a anuntat Centrul de Avertizare Tsunami din Pacific.

Institutul american a estimat ca valurile vor ajunge in East Cape, Noua Zeelanda in doua ore si in Auckland in aproximativ trei ore.

Un seism cu magnitudinea de 6 pe scara Richter a lovit in 13 iunie orasul Christchurch, in urma caruia sase persoane au suferit rani minore, scrie Reuters. Potrivit agentiei, cutremurul a avut epicentrul la 14 km de Christchurch si s-a produs la o adancime de 9 km.

Soferii vor fi pedepsiti conform legislatiei statului in care a fost comisa infractiunea... VIDEO! Facebook a lansat serviciul de videochat oferit de Skype...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x