Antena Căutare

Alertă în Japonia după dezastrul provocat de taifunul Hagibis! Saci cu deşeuri radioactive de la Fukushima au ajuns într-un râu

Inundaţiile provocate de puternicul taifun Hagibis, care a afectat Japonia weekendul trecut, au deplasat mai mulţi saci cu deșeuri radioactive strânse în timpul lucrărilor de decontaminare după accidentul nuclear de la Fukushima şi i-a dus într-un râu din apropiere, informează luni ziarul nipon Asahi, citat de EFE. 

Inundaţiile provocate de puternicul taifun Hagibis, care a afectat Japonia weekendul trecut, au deplasat mai mulţi saci cu deșeuri radioactive strânse în timpul lucrărilor de decontaminare după accidentul nuclear de la Fukushima şi i-a dus într-un râu din apropiere, informează luni ziarul nipon Asahi, citat de EFE.

Sacii deplasaţi de ape, al căror număr nu a fost precizat, făceau parte dintre cele 2.667 pungi cu iarbă, crengi şi alte materii radioactive colectate după decontaminarea terenurilor de cultură aflate în apropierea centralei nucleare. Sacii au fost depozitaţi într-un complex din districtul Miyakojimachi din oraşul Tamura (nord-estul ţării).

Complexul a fost inundat sâmbătă de ploile torenţiale provocate de taifun, iar apa a târât câţiva saci într-un râu aflat la 100 de metri distanţă, potrivit autorităţilor locale, citate de ziarul japonez. Un responsabil local a primit un apel telefonic de la o firmă de inginerie civilă din apropiere, anunţând că au fost recuperaţi şase saci.

Alertă în Japonia după dezastrul provocat de taifunul Hagibis! Saci cu deşeuri radioactive de la Fukushima au ajuns într-un râu

Fiecare dintre aceşti saci conţine un metru cub de reziduuri. Potrivit surselor consultate, nu fusese instalată nicio protecţie împotriva ploilor sau a vânturilor generate de taifun. Autorităţile nipone au declarat că se vor consulta cu Ministerul Mediului pentru a determina posibilele efecte asupra mediului înconjurător.

Lucrările de decontaminare realizate în jurul centralei de la Fukushima au inclus şi strângerea unor bucăţi de pământ, crengi, frunze şi plante, contaminate cu substanţe radioactive eliberate după accidentul nuclear din martie 2011. Resturile au fost strânse în saci, care au fost depozitaţi în mai multe zone aflate în districtele învecinate centralei de la Fukushima, informează Agerpres.

Putin, primit cu mare pompă în Arabia Saudită de regele Salman şi prinţul moştenitor Mohammed bin Salman... O profesoară acuză serialul "SpongeBob Pantaloni Pătrați" că este prea "violent" și "rasist&quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x