Antena Căutare

Alerta terorista in Germania. Nivelul de securitate, ridicat

Germania a ridicat nivelul de securitate inclusiv in statiile de tren si aeroporturi, ca urmare a unor informatii „concrete” cu privire la iminenta unor atacuri teroriste, care ar fi planuite pentru sfarsitul acestei luni, a anuntat, miercuri, ministerul de Interne german, citat de Reuters.

„Situatia securitatii din Germania a devenit mai serioasa. Avem informatii concrete in privinta unei serii de atacuri planuite pentru sfarsitul lunii noiembrie", a spus ministrul Thomas de Maiziere, in cadrul unei conferinte de presa, convocata in graba, la Berlin.

Ministrul de Interne german a explicat ca aceste informatii au iesit la iveala dupa descoperirea, la sfarsitul lui octombrie, a coletelor-capcana provenind din Yemen si destinate Statelor Unite. Unul dintre aceste colete a tranzitat aeroportul Koln/Bonn si a fost interceptat intr-un aeroport britanic, multumita unor informatii furnizate de serviciile saudite.

In urma cu o saptamana, Germania ar fi intrat in posesia unor informatii, potrivit carora, pe 22 noiembrie ar urma sa soseasca patru membri al-Qaeda, pentru a comite atentate in Germania si Marea Britanie, relateaza cotidianul Der Tagesspiegel, in editia care urmeaza sa apara joi.

Tinta acestor atentate ar fi targurile de Craciun din Germania, care incep la sfarsitul lui noiembrie, datorita numarului mare de persoane pe care le atrag, potrivit aceleiasi surse, care subliniaza ca acesti indivizi ar putea tranzita India sau Emiratele Arabe Unite.

Ministrul a aratat ca masurile de securitate vor fi intarite in special in gari si pe aeroporturile din tara. "Cetatenii vor putea sa vada (concret) aceste masuri de securitate", dar vor fi luate si o "serie de alte masuri" mai putin vizibile, a precizat Thomas de Maiziere.

Ministrul a facut si un apel la calm catre germani. "Sunt motive de ingrijorare, dar nu de (a ceda) isteriei", a subliniat de Maiziere.


VIDEO! Accident in lant in SUA: 34 de masini distruse... Seful OMV, pus sub acuzare pentru tranzactii in baza unor informatii privilegiate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x