Antena Căutare

"Rugați-vă! Mi se sfâșie sufletul de durere". O copilă de numai 21 de săptămâni răpusă de cancer în fază terminală reușește să învingă boala care i-a zguduit copilăria

O fetiță de numai 21 de luni a fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV și nico șansă nu i se mai dădea. Copilul-minune a luptat inimaginabil de mult ca să scape și să se bucure de viață ca un om normal!

O fetiță de numai 21 de luni a fost diagnosticată cu cancer în stadiul IV și nico șansă de supraviețuire nu i se mai dădea. Copilul-minune a luptat inimaginabil de mult ca să scape și să se bucure de viață ca un om normal!

Molly Hughes a fost diagnosticată cu neuroblastom în stadiul IV în anul 2017, iar de atunci până în prezent s-a luptat cu boala care îi frângea fiecare zi a vieții. Mama ei, Chelsea Hughes, a declarat pentru CNN că boala s-a răspândit în mare parte din micul corp al fiicei sale.

Neuroblastomul este un cancer care afectează în mod obișnuit copiii sub vârsta de cinci ani. Este rezultatul „celulelor nervoase imature” și se pot dezvolta în mai multe zone ale corpului, dar se găsesc cel mai adesea în apropierea glandelor suprarenale.

Tratamentul poate include de obicei chirurgie, chimioterapie, radiații, transplant de măduvă osoasă sau imunoterapie. Tratamentul unui pacient depinde de stadiul neuroblastomului său. Rata de supraviețuire de 5 ani, care depinde de factorul de risc al copilului, variază, dar este de obicei mai mare de 50%.

În cazul fetiței, cancerul în stadiul IV care i-a afectat tot organismul era greu de extirpat!



Pentru a combate boala, Molly a trebuit să urmeze un tratament intens. Pe parcursul a 15 luni, fetița a petrecut în total 130 de zile la spital unde a făcut chimioterapie, transplanturi de celule stem, operații, radiații și imunoterapie.

„A fost greu. S-a îmbolnăvit, într-adevăr. Tratamentele sunt atât de dure pentru corpurile [copiilor]."

Chelsea a mai spus pentru CNN că unul dintre tratamentele făcute de Molly a cauzat pierderi de auz și că acum copila trebuie să poarte aparate auditive.

După cinci runde înfiorătoare de chimioterapie, Chelsea a primit un apel telefonic important.

"Am căzut la pământ după ce am dat jos telefonul de la ureche și am îmbrățișat-o ca în primele cinci minute din viața ei", a spus ea pentru WKBO.

Fetița care a îndurat mai mult decât unii oameni în întreaga lor viață a primit vestea că boala este în remisiune. Familia lui Molly era încântată!

Pentru a sărbători veștile bune ale lui Molly, familia ei intenționează să facă o excursie pe plajă. În timpul tratamentului ei a fost dificil pentru Molly să facă baie sau să se joace în apă, ceva ce i-a plăcut să facă mereu.

"Neuroblastomul are un risc ridicat de recidivă, așa că a început ieri un medicament care ajută la prevenirea recidivei și va lua acest lucru timp de doi ani și va face scanări la fiecare trei luni", a spus mama ei în mediul online.


Într-una dintre cele mai recente actualizări ale familiei, mama lui Molly a anunțat că fiica ei se descurcă bine cu lupta împotriva cancerului!

Noul Guvern italian a depus jurământul. Executivul îşi va începe activitatea după votul de încredere al Parlamentului... Guvernul german, îngrijorat de înmulţirea manifestărilor antisemite pe stadioane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x