Antena Căutare

Americanii vor sa legalizeze marijuana

Jumatate dintre americani s-au declarat in favoarea legalizarii marijuanei in SUA. Doar 46% se pronunta impotriva unei astfel de decizii, potrivit unui sondaj al Institutului Gallup.



"Daca aceasta tendinta se confirma, presiunea va creste pentru ca legea sa fie adaptata acestei dorinte a oamenilor", noteaza Institutul Gallup, potrivit AFP.

Cei mai multi sustinatori ai legalizarii marijuanei se afla printre americanii de stanga (69%), printre cei cu varste cuprinse intre 18 si 29 de ani (62%) si in randul locuitorilor din vestul tarii (55%).

Categoriile cel mai putin inclinate sa sprijine o astfel de decizie sunt americanii de peste 65 de ani (31%), conservatorii (34%) si cei care traiesc in sudul Statelor Unite ale Americii (44%).

16 state si districtul Columbia au legalizat productia si consumul de marijuana in scopuri medicale. 14 state au decriminalizat posesia unor cantitati mici de cannabis.

Aproximativ 850.000 de americani au fost arestati in 2009 pentru infractiuni legate de marihuana, potrivit cifrelor FBI: in noua din zece cazuri s-a procedat la arestari pentru posesie de cannabis.

Citeste si Jurnalul
Foto: science.howstuffworks.com

Prima baza spatiala comerciala, inaugurata in statul american New Mexico... Romani blocati in Bulgaria, din cauza zapezii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x