Antena Căutare

Angela Merkel o promoveaza pe Carla Bruni-Sarkozy

Cancelarul german sustine interventia Carlei Bruni in fata Comisiei pentru buget din Bundestag, ca "ambasadoare a bunavointei"

Cancelarul german Angela Merkel ar vrea ca sotia presedintelui francez, Carla Bruni-Sarkozy, sa vina la Berlin pentru a pleda in fata membrilor Comisiei pentru Buget din Bundestag in favoarea asistentei pentru dezvoltare, informeaza AFP.

Deputatii germani sunt insa rezervati in privinta interventiei Carlei, prin care "Prima Doamna" a Frantei ar urma sa ceara Germaniei sa contribuie mai mult la Fondul Mondial de lupta impotriva SIDA si a altor boli care fac ravagii in lume.

Germania vrea sa faca exact invers, adica sa-si micsoreze contributia la acest fond, pentru care Franta a promis recent, la ONU, o contributie cu 20% mai mare in urmatorii trei ani.

"Cancelarul crede ca este o idee buna, pentru ca doamna Bruni-Sarkozy ar putea prezenta argumente importante" in favoarea Fondului mondial, a declarat purtatorul de cuvant al lui Merkel, Steffen Seibert.

La randul lor, surse din anturajul presedintelui Nicolas Sarkozy au afirmat ca Merkel a fost cea care "sugerase" posibilitatea ca sotia presedintelui francez, ca "ambasadoare a bunavointei" Fondului mondial, "sa vina la Berlin". Decizia insa "o va lua, bineinteles, Comisia", a tinut sa precizeze Seibert.

Pe de alta parte, Norbert Barthle, membru al aceleiasi Comisii si reprezentant al crestin-democratilor condusi de Merkel, este de parere ca aparitia lui Bruni-Sarkozy in fata Comisiei bugetare "ar fi foarte neobisnuita". "Acest lucru ar contraveni regulilor noastre", a spus Barthle.

Sursa: jurnalul.ro

Die Presse: Companiile chineze se orienteaza catre Romania si Bulgaria pentru a intra pe piata UE... Teresa Lewis, prima femeie executata in statul Virginia, dupa 1912...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x