Antena Căutare

Armata rusa se innoieste cu circa 1.600 de avioane si elicoptere de ultima generatie

Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Fortele aeriene ruse urmeaza sa fie dotate cu 1.600 de avioane de lupta si elicoptere noi pana in 2020, in cadrul unui program a carui valoare este estimata la aproximativ 723 de miliarde de dolari.

"Vorbim in primul rand despre dotarea fortelor cu tehnologie de ultim nivel", a declarat Putin la un salon aerian organizat la Moscovei, inainte de marcarea a 100 de ani de la crearea fortelor aeriene ruse. "Peste 600 de avioane de lupta noi si aproximativ 1.000 de elicoptere vor intra in serviciu pana in 2020, ca sa nu mai vorbim de actualizarea sistemelor deja existente", a continuat el.

Programul de innoire va viza in primul rand aviatia strategica si fortele aeriene de lupta, prin introducerea de armament de inalta precizie, sisteme electronice de razboi si sisteme de recunoastere fara pilot, a subliniat Putin, precizand ca multe dintre aceste planuri au inceput deja sa fie puse in aplicare.

Armata rusa a fost afectata de taieri uriase de buget, in urma prabusirii Uniunii Sovietice, in 1991. In cursul campaniei sale prezidentiale, Putin a anuntat consolidarea fortelor armate ca unul dintre principalele sale obiective.

Foto: defenseindustrydaily.com

Cenzura in Egipt: Tirajul unui ziar al opozitiei, confiscat pentru "ofensa adusa presedintelui" ... Bilantul tragic al seismelor din Iran: 306 de morti si 3.037 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x