Antena Căutare

Atac asupra unei baze din Afganistan: Talibanii au incercat sa-l omoare pe Printul Harry

Un atac al talibanilor asupra taberei Bastion din sudul Afghanistanului unde este stationat printul Harry s-a soldat vineri seara cu doi morti in randul coalitiei Isaf, printul Harry aflandu-se in afara oricarui pericol, conform Isaf, informeaza AFP.

Atacul cu arme usoare, sprijinit de tiruri de mortier si/sau rachete a inceput vineri, aproape de miezul noptii, la ora locala 22:30, a declarat sergentul Bob Barko Jr. de la centrul de presa al Isaf. Nicio activitate nu este in prezent raportata in jurul bazei britanice, situata in provincia foarte instabila Helmand, a adaugat acesta. "Conform informatiilor de care dispunem, printul Harry, supranumit capitanul Wales, este in afara oricarui pericol", a declarat acesta.

Doi membri ai fortei Isaf au murit in atac, a anuntat sergentul Barko Jr. adaugand ca cel putin alti cinci soldati au fost raniti, fara a preciza nationalitatea victimelor. Isaf nu a precizat insa daca atacul a inceput asupra taberei Bastion sau asupra taberei adiacente Leatherneck, conform Mediafax.

Potrivit unui responsabil american al apararii aflat sub anonimat, cei doi soldati ucisi erau puscasi marini americani. Iar un al responsabil american a calificat atacul drept "complex". Printul Harry se afla la marginea bazei care adaposteste soldatii NATO.

Foto: telegraph.co.uk

Vizita istorica a Papei in Liban a debutat cu un incident violent. Suveranul Pontif considera pozitiva "Primavara a... Fetele de la Pussy Riot, nominalizate de Parlamentul European la premiul Saharov ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x