Antena Căutare

Au chinuit bietul animal până a murit! Îi băgau tije metalice în cap pentru a ține "drumul drept"

În Sri Lanka un elefant a murit de epuizare după ce a fost forţat să transporte turişti în safari pe o căldură înăbuşitoare, informează vineri Daily Mail.

Elefantul Kanakota în vârstă de 18 ani a murti pe data de 16 octombrie, după ce transportase deja în ziua respectivă trei grupuri de excursionişti.

Kanakota ar fi fost lovit, pentru a fi disciplinat, cu un "bullhook", un instrument metalic, format dintr-o tijă, cu un vârf ascuţit, folosit de "mahouts" (cei care mână elefanţii) pentru a ţine sub control animalele, potrivit relatărilor

Pentru suma de circa 23 de lire sterline (30 de dolari americani) fiecare, turiştii sunt transportaţi pe elefant la vechea fortăreaţă Sigiriya într-o călătorie care poate dura până la o oră.

În plus faţă de transportul turiştilor, Kanakota ar fi luat parte şi la o paradă cu o zi mai devreme.

În astfel de parade, animalele poartă costume elaborate, extrem de grele, pe drumuri aglomerate, ceea ce pune o presiune semnificativă pe picioarele şi coloana vertebrală a pahidermelor.

Ulterior, elefanţii sunt aduşi în tabere, unde sunt obligaţi să transporte turişti sau să îndeplinească diverse sarcini silvice.

Potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor World Animal Protection, circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi pentru divertisment în Asia, 77% dintre ei fiind trataţi cu cruzime.

(sursa: Agerpres)

Tratamentul la care este supus Julian Assange îi pune viaţa în pericol, avertizează raportorul ONU cu privire la tortură... FOTO/ Stare de urgență! Orașul care se luptă cu poluarea, au fost distribuite 5 MILIOANE de măști...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x