Antena Căutare

Au găsit o haină veche și când au citit ce era brodat pe mânecă AU RĂMAS ȘOCAȚI: „E descoperirea MILENIULUI”

Numele lui Allah a fost găsit brodat pe haine de înmormântare vikinge, o descoperire calificată de cercetătorii suedezi drept "uluitoare"

Numele lui Allah a fost găsit brodat pe haine de înmormântare vikinge, o descoperire calificată de cercetătorii suedezi drept "uluitoare"

Elementele brodate din mătase au fost inițial considerate decorațiuni obișnuite din epoca vikingă, însă o reexaminare realizată de arheoloaga Annika Larsson de la Universitatea din Uppsala a dezvăluit că acestea erau de fapt caractere geometrice în scrierea kufică.

Ele au fost descoperite pe fâșii de material, precum și pe articole de îmbrăcăminte, în două situri funerare, sugerând ca obiceiurile funerare ale vikingilor au fost influențate de Islam, notează publicația britanică.

Fâșiile conțin caractere ale acestei vechi scrieri arabe, care îl invocă atât pe Allah, cât și pe Ali. În epoca vikingă, caracterele kufice decorau mozaicuri, monumente funerare și mausolee, în principal din Asia Centrală.

Atena, zguduită! Un cutremur de 5,1 grade a avut loc în Grecia... Apare o BANCNOTĂ NOUĂ. Cât valorează și cine va fi pe această bancnotă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x