Antena Căutare

Au inflorit ciresii in Tokyo! Europa este inca paralizata de ger...

In timp ce europenii se lupta cu ultimele atacuri ale iernii, in Japonia a inceput, deja, primavara! Semnalul a fost dat de ciresii din Tokyo, care au inflorit mai devreme decat de obicei. Oamenii spera ca evenimentul se va dovedi de bun augur pentru starea economiei, care nu este prea fericita nici in Japonia.

Stirea a fost anuntata, oficial, de Agentia Meteorologica Japoneza: ciresii din Tokyo au inflorit. Evenimentul s-a petrecut cu zece zile inainte de data programata, mai devreme ca oricand in ultimii zece ani.

Iarna a fost deosebit de aspra in Japonia, dar, de cand a inceput luna martie, localnicii sunt rasfatati cu temperaturi care au trecut chiar si de 25 de grade.

In traditia nipona, inflorirea ciresilor este momentul unui nou inceput. In aceasta perioada se deschide anul scolar, iar lumea afacerilor isi inaugureaza, si ea, calendarul anual. Nu este de mirare ca aparitia mai timpurie a delicatelor flori ii bucura pe toti si mai ales pe tineri.

La Tokyo, sezonul ciresilor in floare dureaza intre o saptamana si zece zile. In aceasta perioada, multi japonezi ies sa petreaca la iarba verde pentru a contempla, in familie, florile de cires.

foto: Hepta.ro

VIDEO: Jurnalist SkyNews, arestat in timp ce transmitea live din Piata Tiananmen!... Suedezii si-au luat ramas bun de la Printesa Lilian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x