Cazul morții unui tânăr de 20 de ani din Bruxelles, Belgia, a ajuns în Jurnalul Clinic de Microbiologie și medicii trag un semnal de alarmă. Studentul, identificat doar după numele mic, AJ, a murit după ce a mâncat o porție veche de spaghete, reîncălzită.
Studentul a fost găsit mort în patul său, după ce a mâncat o porție de paste gătite cu câteva zile în urmă, care nu fuseseră puse la frigider. Tânărul a încălzit la microunde pastele și le-a mâncat înainte de a ieși pe terenul de sport, dar s-a întors acasă după o jumătate de oră, cu dureri de cap, dureri abdominale și amețeală.
AJ a vomitat timp de câteva ore și s-a băgat în pat aproape de miezul nopții, sperând că-i va trece peste noapte. El a fost găsit mort de către părinții săi, 11 ore mai târziu.
Autopsia a arătat că tânărul a murit subit din cauza unei toxiinfecții alimentare cauzate de bacillus cereus, o bacterie care formează spori și produce toxine ce cauzează vărsături și diaree. Ficatul tânărului nu a putut elimina toate toxinele produse de această bacterie și a cedat.
Un medic a evaluat acest caz pe pagina sa de Youtube: „Multe persoane mănâncă paste sau tăieței care sunt vechi de o zi sau două și nu pățesc nimic. Însă trebuie să fim atenți cu mâncarea lăsată afară mai mult de câteva ore. Dacă are un miros ciudat, este întotdeauna bine să ne luăm măsuri de precauție și să nu o consumăm”.
Mesajul unei mame a devenit viral, după ce băiețelul ei a fost la un pas să moară strangulat. Imagini cu puternic impact... Papa Francisc, confesiuni despre femeile care fac avort:,,trebuie să fie tratate cu milă, nu să fie pedepsite''...