Antena Căutare

BalkanLeaks, omologul balcanic al site-ului WikiLeaks

Un nou site de informatii secrete a fost lansat in Bulgaria, numit BalkanLeaks, dupa modelul WikiLeaks, relateaza site-ul Novinite.com.

Intre aceste documente se afla note de la intalniri ale unor comisii parlamentare tinute cu usile inchise, contracte din domeniul energiei, rapoarte ale Agentiei de Stat pentru Securitate Nationala (DANS) si Unitatii pentru Combaterea Crimei Organizate (GDBOP).

Creatorii site-ului dau asigurari ca informatiile vor fi publicate in deplina confidentialitate si doar dupa ce vor fi verificate.

"Urmand exemplul site-ului WikiLeaks, am lansat acest site pentru a promova transparenta si lupta contra legaturilor intre crima organizata si coruptia politica in statele din Balcani. Suntem ferm convinsi ca nu suntem singuri in aceasta lupta. Exista multi oameni care vor sa schimbe Balcanii o data pentru totdeauna si care sunt gata sa accepte provocarea. Le intindem o mana", se arata pe pagina de primire a site-ului bulgaresc.

BalkanLeaks.eu utilizeaza sistemul de computere TOR, care este foarte dificil de urmarit de serviciile speciale, afirma creatorii acestuia, subliniind ca in cazul in care un document provine de la o institutie sau chiar de la serviciile speciale, va fi imposibil ca expeditorul sa fie identificat.

TOR a fost tehnologia utilizata de WikiLeaks pana in vara lui 2010. Fondatorii Balkanleaks au subliniat ca au hotarat sa lanseze acest site, pentru ca WikiLeaks s-a concentrat asupra "razboiului" sau cu Statele Unite, iar cineva trebuie sa se ocupe de scandalurile de la nivel local.

Irlanda vrea sa impoziteze cu 90% bonusurile angajatilor din sistemul bancar... Sefii de stat ii iau apararea fondatorului WikiLeaks. Nominalizat la Premiul Nobel pentru pace?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x