Antena Căutare

Berea, clasificata ca "bautura alcoolica" pentru prima oara in istoria Rusiei

Un proiect de lege sustinut de Kremlin, care a trecut de camera inferioara a Parlamentului rus la prima citire, stipuleaza clasificarea berii drept "bautura alcoolica", informeaza The Telegraph.


Noua lege va restrictiona vanzarea bauturii in timpul serii, va interzice comercializarea in jurul anumitor locuri publice, cum sunt scolile si va limita capacitatea maxima a unui recipient vandut la 0,33 litri.

Desi vodka ramane bautura preferata a rusilor, consumul de bere s-a triplan in ultimii 15 ani in Rusia datoritp statusului special pe care il avea bautura. O parte mare a populatiei consumatoare considera berea o bautura racoritoare, elevi care servesc o bere sau doua in pauza de masa fiind o imagine des intalnita.

Oficialitatile din Rusia au estimat ca 500.000 de oameni mor anual in incidente legate de consumul de alcool, problema consumului fiind caracterizata de Medvedev drept "un dezastru national". Ministrul Sanatatii rus sustine, de asemenea, ca reglementarea productiei si consumului de bere este un pas important pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

sursa:Antena3

Cutremur puternic in Noua Zeelanda: zeci de morti si sute de raniti... Eurostat: Romania, pe locul 1 in UE la numarul de case fara WC sau dus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x