Antena Căutare

Bilantul furtunilor din SUA a ajuns la 38 de morti

Bilantul furtunilor care au devastat, vineri, centrul Statelor Unite a ajuns la 38 de morti si cateva sute de raniti. Nu mai putin de 80 de tornade au distrus localitati intregi, la doua zile dupa un prim val de furtuni care facuse, si el, victime.

Tornadele s-au napustit fara mila asupra oraselelor rurale din Kentucky, Indiana si alte zece state americane. Localnicii s-au refugiat prin pivnite sau alte adaposturi sigure, iar la iesire, dupa trecerea furtunii, s-au gasit in plin cosmar.

Case, scoli si intregi cartiere nimicite pana la temelii, masini si camioane aruncate peste cladiri ca niste jucarii, linii electrice intrerupte si sosele blocate. Asa arata, acum, intinse regiuni din Vestul mijlociu american.

In mijlocul dezastrului s-a petrecut si un miracol: o fetita de doi ani a fost gasita, in stare critica dar in viata, pe un camp, la mai bine de 15 kilometri de locuinta sa distrusa de furtuna. DIn pacate, intreaga sa familie - parintii si alti doi copii mici - a pierit.

Presedintele Obama a prezentat condoleante guvernatorilor din Kentucky, Indiana si Ohio, unde s-a declarat starea de urgenta. Sinistratii primesc hrana si apa potabila din partea autoritatilor federale si se gandesc deja cum isi vor reface vietile.

Tornadele au aparut, anul acesta, mult mai devreme ca de obicei, din cauza incalzirii timpurii a vremii. Alerta ramane in vigoare in cateva state din sud-est, unde sunt asteptate noi furtuni puternice.

foto: news.nationalpost.com


Viktor Orban acuza Comisia Europeana de lipsa de "legitimitate democratica"... UPDATE! Alegeri prezidentiale in Rusia. Vladimir Putin, indicat castigator cu 61,8% din voturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x