Antena Căutare

BREAKING NEWS” Coreea de Nord o lansat o rachetă balistică împotriva Japoniei! „Pulsul” de pe rețelele de socializare: „Începe cel de-Al Treilea Război Mondial?”

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţa o rachetă, din apropiere de Phenian, care a survolat nordul Japoniei, au anunţat guvernele sud-coreean şi japonez, relatează Reuters.

Coreea de Nord a lansat marţi dimineaţa o rachetă, din apropiere de Phenian, care a survolat nordul Japoniei, au anunţat guvernele sud-coreean şi japonez, relatează Reuters.

Potrivit televiziunii japoneze NHK, racheta s-a rupt în trei bucăţi şi a căzut la 1.180 de kilometri est de Insula Hokkaido. Acest tir de rachetă a reprezentat o ameninţare gravă la adresa Japoniei, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, potrivit DPA.

Guvernul japonez a îndemnat populaţia din zonă, prin intermediul sistemului de alertă J-Alert, să ia măsuri de precauţie.

Armata japoneză nu a încercat să doboare racheta, care a survolat teritoriul japonez în jurul orei locale 6.06 (0.06, ora României).

Statul Major sud-coreean a anunţat că proiectilul a fost tras din regiunea Sunan, în apropiere de Phenian, imediat înainte de ora locală 6.00 (0.00, ora României).

Pentagonul a confirmat că tirul nord-coreean a survolat Japonia

”Racheta lansată de Coreea de Nord a survolat Japonia”, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor terestre (US Army), colonelul Rob Manning, citat de CNN.

”Evaluăm această lansare”, a adăugat el.

Phenianul a lansat sâmbătă trei rachete cu rază scurtă de acţiune din provincia Kangwon.

Preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter o ”fotografie divulgată” care surprinde tirul nord-coreean de marţi.

Tensiunile între Coreea de Nord şi Statele Unite au scăzut după săptămâni de ameninţări.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ameninţat că va lansa rachete în mare, în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, iar preşedintele american Donald Trump a avertizat Phenianul cu ”focul şi furia” în cazul în care ameninţă Statele Unite.

paykasa

Românii blocați în Lisabona au ajuns acasă! Au stat peste două zile în aeroport, obosiți, nemâncați și dezamăgiți... Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, tătic pentru a doua oară. Cu ce mesaj emoționant a întâmpinat-o pe cea mică: &quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x