Antena Căutare

Încă un stat intră în carantină totală din cauza exploziei de cazuri noi. Au fost închise terasele, frizeriile, saloanele de cosmetică și bisericile

Încă un stat închide tot din cauza exploziei de cazuri noi de coronavirus, după ce a încercat o carantinare pe zone, în speranța de a reduce riscul infectării cu Covid-19. California a decis astfel să pună lacăt pe terase, baruri, frizerii și saloane de cosmetică, dar și pe lăcașurile de cult.

Încă un stat intră în carantină totală din cauza exploziei de cazuri noi. Au fost închise terasele, frizeriile, saloanele de cosmetică și bisericile
California intră în carantină totală din cauza exploziei de cazuri noi | Hepta

Baruri, restaurante, săli de sport și saloane de coafură închise

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a anunţat luni închiderea barurilor şi a restaurantelor în spaţii închise la nivelul întregului stat, precum şi a bisericilor, a sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus. În cele mai mari două districte şcolare, Los Angeles şi San Diego, cursurile se vor desfăşura numai online, transmite Reuters.

Citește și:

Totul se schimbă! Imunitatea COVID a pus medicii și cercetătorii pe jar. Virusul ar fi mai periculos decât s-a crezut

Explozia de cazuri noi de Covid-19 a umplut spitalele

Newsom a luat măsurile pe fondul numărului mare de cazuri care pun în dificultate spitalele din mai multe comitate rurale, în timp ce numărul infecţiilor a crescut în Los Angeles şi în părţi ale regiunii golfului San Francisco. Los Angeles este al doilea cel mai mare district şcolar din Statele Unite şi, împreună cu San Diego, reuneşte 706.000 de elevi şi 88.000 de angajaţi.

Trump vrea redeschiderea școlilor în toamnă cu orice preț

Preşedintele Donald Trump, care doreşte să fie reales în noiembrie, a cerut redeschiderea şcolilor la nivel naţional, pentru ca elevii să înveţe în şcoli din toamnă. Campania sa consideră că redeschiderea şcolilor este un pas necesar pentru redresarea economică, în special pentru părinţii cu copii mici care lucrează. Trump se află în urma rivalului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, atât la nivel naţional cât şi în statele care decid soarta alegerilor.

Citește și:

Ultimă oră! România a trecut pe lista portocalie a Belgiei. Turiștii români pot fi supuși unor măsuri drastice

Florida, Arizona, California şi Texas sunt noile epicentre ale pandemiei din SUA. În ultimele două săptămâni, infecţiile au crescut rapid în circa 40 din 50 de state americane, potrivit unei analize a Reuters.

În pofida înregistrării a circa 28.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele două zile, Florida nu a anunţat noi măsuri, cum ar fi obligativitatea de a purta mască la nivelul statului, iar parcul Disney World din Orlando rămâne deschis.

15.000 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Creşterea cazurilor de coronavirus din Florida a fost anunţată la câteva ore după ce Trump i-a atacat pe experţii medicali din guvernul său care coordonează reacţia SUA la pendemie, iar relaţiile sale cu epidemiologul Anthony Fauci s-a înrăutăţit.

Duminică, Florida a anunţat o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus, de peste 15.000, în 24 de ore. Dacă Florida ar fi fost o ţară, s-ar afla pe locul patru în lume în funcţie de cele mai multe cazuri noi pe zi, în ura SUS, Braziliei şi Indiei, potrivit unei analize a Reuters.

Două vaccinuri candidate pentru Covid-19 ale Pfizer şi BioNTech vor fi evaluate rapid de către Administraţia pentru Medi... Previziune înspăimântătoare, de la ONU! Ce ar putea urma după pandemia de coronavirus. „130.000.000 de oameni ar putea f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x