Căutare Live

Guvernul a decis. Ce se va întâmpla cu trupurile celor 39 de oameni găsiți morți în camionul groazei: „Trimitem cele mai profunde condoleanțe familiilor”

Trupurile celor 39 de oameni care au murit înghețați într-un camion ce ar fi trebuit să îi ducă la o viață mai bună, în Marea Britanie, se vor întoarce acasă, potrivit unui anunţ al guvernului vietnamez citat vineri în media locale, relatează DPA.

Trupurile victimelor găsite în camionul din Essex vor fi repatriate

Anunţul vine după confirmarea poliţiei britanice că toate victimele găsite în camion sunt cetăţeni vietnamezi. Oficialul guvernamental Truong Hoa Bihn va discuta planurile de a-i aduce înapoi, într-o serie de întâlniri care vor avea loc vineri după-masă, a relatat ziarul local Tuoi Tre, citându-l pe şeful cancelariei prim-ministrului, Mai Tien Dung. Dung a spus că trupurile neînsufleţite ar urma să ajungă înapoi în Vietnam sâmbătă sau duminică.

Este de aşteptat ca toate victimele să fie transportate înapoi în Vietnam cu un singur avion, conform unor surse citate de media.

Farsă macabră la 112! Un bărbat a semnalat opt cadavre într-un camion frigorific, între Timișoara și Arad. Autoritățile au făcut cercetări

Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc transmis joi seară „cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor” şi a condamnat „traficul de fiinţe umane şi trimiterea ilegală de vietnamezi în străinătate”, într-un mesaj postat pe pagina de internet a guvernului.

Poliţia britanică a spus că le va oferi membrilor familiei ceva timp pentru a se putea obişnui cu gândul morţii celor dragi înainte de a oferi informaţii suplimentare despre identităţile celor decedaţi.

Caz asemenător „camionului morții” în România. Polițiștii de frontieră au descoperit 20 de migranți ascunși. Destinația: Austria

Peste 20 de familii din Vietnam au vorbit despre dispariţia celor dragi în zilele de după descoperirea victimelor în comitatul Essex la 23 octombrie, conform unor relatări din media locale.

Mai multe persoane au fost arestate până acum în legătură cu acest caz, atât în Vietnam, cât şi în Marea Britanie. Şoferul camionului frigorific, originar din Irlanda de Nord, a fost inculpat de autorităţile britanice pentru omucidere din culpă, spălare de bani şi complot în vederea favorizării imigraţiei ilegale. Un alt nord-irlandez care ar avea legătură cu acest caz a compărut la Dublin în faţa Curţii de justiţie a Irlandei în cadrul procedurii de extrădare către Marea Britanie.

Alte trei persoane au fost arestate de autorităţile britanice, fiind însă ulterior eliberate condiţionat. În Vietnam au fost operate alte 11 arestări în cadrul acestei anchete.

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Juncker dă asigurări că Trump nu va impune noii taxe vamale importurilor de automobile europene...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri