Cel mai pur loc de pe pământ a fost invadat de coronavirus. O localnică a fost infectată și nu a călătorit nicăieri

Unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă sub numele de Rapa Nui sau Insula Paștelui are confirmate două cazuri de coronavirus, posibil, prin transmitere comunitară. O localnică fără istoric de călătorie și care nu știe să fi intrat în contact cu o persoană infectată a fost confirmată acum trei zile.

Cel mai pur loc de pe pământ a fost invadat de coronavirus. O localnică a fost infectată și nu a călătorit nicăieri

Insula Paștelui care are numele oficial Rapa Nui, aflată la 3.510 de kilometri de Chile, țara de care aparține, a intrat în carantină. Autoritățile locale au anunțat un al doilea caz, fără a oferi însă detalii.

După aceasta situație toți turiștii au fost evacuați, iar compania Latam, singura care are curse aeriene spre Insula Paștelui, a anulat toate zborurile, potrivit The Guardian.

La fel ca multe alte insule din Pacific, Rapa Nui nu are secție de terapie intensivă și nici capacitate de testare pentru Covid-19, bazându-se pe Chile pentru acestea, relatează postul de radio RNZ.

Insula Paștelui (sau Rapa Nui) este o insulă polineziană din sud-estul Oceanului Pacific, aflată în cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian. Teritoriu special al statului Chile, anexat în 1888, Insula Paștelui este faimoasă pentru cele 887 de statui monumentale, denumite moai, statui create de către primii locuitori ai insulei. Rapa Nui este considerată de către UNESCO drept patrimoniu universal, cea mai mare parte a insulei fiind declarată Parc Național (Parcul Național Rapa Nui). În perioada modernă, insula a servit ca avertisment în ceea ce privește degradarea mediului și cea culturală, la care se poate ajunge prin exploatarea irațională a resurselor.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri