Antena Căutare

Veștile proaste vin din Turcia! Cel puțin nouă morți și alți 50 de răniți, în urma accidentului feroviar 

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte aproape 50 au fost rănte joi, într-o coliziune între un tren de mare viteză (TGV) şi o locomotivă, în Turcia, unde accidentele mortale în reţeaua feroviară s-au multiplicat în ultimii ani, relatează AFP.

Cel puţin nouă persoane au murit, iar alte aproape 50 au fost rănte joi, într-o coliziune între un tren de mare viteză (TGV) şi o locomotivă, în Turcia, unde accidentele mortale în reţeaua feroviară s-au multiplicat în ultimii ani, relatează AFP.

Accidentul a avut loc în apropiere de Ankara, unde un tren care asigura o legătură între capitala turcă şi Konya (centru) a intrat în coliziune cu o locomotivă ce efectua reperaje pe şine, potrivit guvernatorului Ankarei Vasip Sahin.

Ministrul turc al Transporturilor Cahit Turhan a declarat pentru presă, la locul accidentului, că această coliziune s-a soldat cu nouă morţi - şase pasageri şi trei maşinişti. Alte 47 de persoane au fost rănite.

Un bilanţ anterior anunţa patru morţi şi 43 de răniţi.

Potrivit biroului guvernatorului Ankarei, conductorul trenului se află printre morţi.

Accidentul a avut loc într-o mică gară din districtul Yenimahalle, în vestul capitalei.

O pasarelă s-a surpat pe tren, iar cel puţin un vagon a fost zdrobit complet, potrivit unei corespeondente AFP la faţa locului.

Trenul transporta peste 200 de pasageri, iar accidentul a avut loc la doar câteva minute după ce a plecat din gara centrală de la Ankara, potrivit presei turce.

Linia de mare viteză dintre Ankara şi Konya a fost deschisă în 2011.

Corespondenta AFP a văzut echipe de salvatori depunând eforturi în jurul vagoanelor alb-albastre, acoperite cu fragmente, evacuând cel puţin şapte corpuri. Un strat subţire de zăpadă acoperea şinele.

Salvatori din cadrul Semilunei Roşii turce distribuiau pături şi ceai supravieţuitorilor, adunaţi pe o porţiune de drum, pe care circulaţia a fost oprită, în apropierea locului accidentului.

O anchetă este în curs, cu obiectivul de a stabili cauzele accidentului, a precizat guvernatorul.

Turcia a întreprins în ultimii ani o modernizare a reţelei feroviare, construind mai multe linii de mare viteză, cu scopul de a atrage în transportul feroviar călători care preferau avionul sau transportul cu autocarul, scrie News.ro.

Ea a inuagurat în iulie 2014 primul său tren de mare viteză, care leagă principalele oraşe, Ankara şi Istanbul, un proiect al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cadrul eforturilor sale de a-şi moderniza ţara.

Cruzime de nedescris! O mamă, condamnată la 28 de ani de închisoare, după ce și-a înfometat copilul! Băiatul ajunsese să... Tragedie! Accident soldat cu 9 MORȚI! Alte persoane sunt rănite!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x