Antena Căutare

Celula de criza activata la MAE pentru cetatenii romani din Libia

Ministerul Afacerilor Externe a infiintat, luni seara, o celula de criza care sa raspunda solicitarilor de asistenta consulara romanilor afectati de evenimente din Libia. Celula de criza primeste solicitari inclusiv din partea membrilor de familie sau a firmelor angajatoare care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Libiei.


Ministerul recomanda cetatenilor romani aflati in Libia, indeosebi persoanele aflate in zona de nord-est (Cirenaica), sa contacteze Ambasada Romaniei la Tripoli, pentru inscrierea in baza de date existenta la misiunea diplomatica. De asemenea, cetatenii romani sunt sfatuiti sa tina cont de faptul ca pe intreg teritoriul Libiei pot exista unele intreruperi ale liniilor de telecomunicatii.

MAE reaminteste recomandarea de a fi evitate calatoriile in Libia ale cetatenilor romani. Totodata cetatenii romani care se afla deja pe teritoriul acestui stat sunt sfatuiti sa evite demonstratiile, locurile aglomerate si sa respecte cu strictete interdictiile de circulatie.

Ministerul a anuntat, tot luni, ca recomanda tuturor cetatenilor romani care se afla in aceasta tara sa foloseasca posibilitatile inca existente de a parasi teritoriul libian.

Haosul continua in Libia

Mii de oameni au iesit pe strazi in mai multe orase. Protestatarii au incendiat mai multe cladiri guvernamentale, iar soldatii au deschis din nou focul. Imagini dramatice, filmate de oamenii aflati la fata locului, au fost postate pe Internet. In paralel, presedintele Muammad Gaddafi a aparut pe canalul national de televiziune, ca sa dezminta zvonurile care sustineau ca ar fi paraisit tara.

In orasul Tobrok manifestantii au incendiat mai multe sectii de politie. Pe strazile localitatii domenste un haos total. Ca de altfel in mai multe orase ale tarii.

In Capitala Tripoli, soldatii au deschis din nou focul asupra civililor, dar tot n-au reusit sa inabuse protestele.

Martorii spun ca avioanele militare au tras din aer asupra multimii. Nimeni nu stie deocamdata cati oameni si-au pierdut viata, dar jurnalistii vorbesc despre 400 de morti.

Oficialii de la Bucuresti ii sfatuiesc pe romanii care se afla in Libia sa paraseasca tara de urgenta.

Presedintele Muammar Gaddafi a aparut la postul national de televiziune pentru a demonstra populatiei ca nu a fugit din tara. Asta dupa ce un oficial britanic anuntase ca liderul libiar ar fi plecat in venezuela. Colonelul ar fi trebuit sa tina un discurs in fata natiunii, dar in cele din urma s-a multumit doar sa apara in fata camerelor de luat vederi, alaturi de sustinatorii lui din Tripoli.

foto:cbs.ca

MAE a dat 28.000 de euro pe brosuri... Cutremur puternic in Noua Zeelanda: zeci de morti si sute de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x