China: Purtătorii asimptomatici sunt o bombă biologică pentru omenire. Pot provoca un nou val de COVID 19

China trage un semnal de alarmă! Persoanele asimptomatice provoacă temeri în rândul publicului pentru că aceștia ar putea răspândi în continuarea boala deoarece nu știu că sunt purtători, informează New York Post, citând Reuters.

China: Purtătorii asimptomatici sunt o bombă biologică pentru omenire. Pot provoca un nou val de COVID 19

Purtătorii asimptomatici ai virusului prezintă o mare provocare în controlul bolilor infecțioase, îngreunând misiunea autorităților de a opri epidemia.

China a raportat 81.218 cazuri de Covid 19 până acum, dar și 3.281 de decese. Numărul cazurilor cunoscute de oameni infectați care nu prezintă simptome nu a fost niciodată făcut public, însă publicația South China Morning Post spune că ar fi vorba de peste 40.000 de oameni, citând informații oficiale nepublicate.

Experții susțin că bolnavii asimptomatici pot crea noi rute de infecție

Experții avertizează că pacienții infectați care nu prezintă simptome pot crea noi rute de infecție odată ce restricțiile de circulație sunt relaxate.

"Este foarte îngrijorător, mai ales că multe țări încă nu au implementat testarea la nivel ridicat în rândul comunităților", spune Adam Kamradt-Scott, specialist în sănătate publică la Universitatea din Sydney.

Nu se știe nici cât de mulți oameni pot fi infectați de purtătorii virusului care nu prezintă simptome.

"Știm că este posibil, însă nu considerăm acestă situație un factor puternic de transmitere", a spus Maria Van Kerkhove, epidemiolog la Organizația Mondială a Sănătății.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri