China: Purtătorii asimptomatici sunt o bombă biologică pentru omenire. Pot provoca un nou val de COVID 19

China trage un semnal de alarmă! Persoanele asimptomatice provoacă temeri în rândul publicului pentru că aceștia ar putea răspândi în continuarea boala deoarece nu știu că sunt purtători, informează New York Post, citând Reuters.

China: Purtătorii asimptomatici sunt o bombă biologică pentru omenire. Pot provoca un nou val de COVID 19

Purtătorii asimptomatici ai virusului prezintă o mare provocare în controlul bolilor infecțioase, îngreunând misiunea autorităților de a opri epidemia.

China a raportat 81.218 cazuri de Covid 19 până acum, dar și 3.281 de decese. Numărul cazurilor cunoscute de oameni infectați care nu prezintă simptome nu a fost niciodată făcut public, însă publicația South China Morning Post spune că ar fi vorba de peste 40.000 de oameni, citând informații oficiale nepublicate.

Experții susțin că bolnavii asimptomatici pot crea noi rute de infecție

Experții avertizează că pacienții infectați care nu prezintă simptome pot crea noi rute de infecție odată ce restricțiile de circulație sunt relaxate.

"Este foarte îngrijorător, mai ales că multe țări încă nu au implementat testarea la nivel ridicat în rândul comunităților", spune Adam Kamradt-Scott, specialist în sănătate publică la Universitatea din Sydney.

Nu se știe nici cât de mulți oameni pot fi infectați de purtătorii virusului care nu prezintă simptome.

"Știm că este posibil, însă nu considerăm acestă situație un factor puternic de transmitere", a spus Maria Van Kerkhove, epidemiolog la Organizația Mondială a Sănătății.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri