Antena Căutare

Japonia si-a plans victimele! Nepotul lui Harry Truman, prezent la ceremonie

Luni, japonezii si-au amintit de victimele primului atac nuclear. Acum 67 de ani orasul Hirosima a fost distrus de o bomba atomica aruncata la ordinul presedintelui Harry Truman.

La ceremonia organizata in aceast an in memoria celor care si-au pierdut viata atunci a participat si nepotul fostului presedinte american.

Ca in fiecare an, clopotul pacii din Hirosima a sunat la ora la care a fost lansata prima bomba atomica din istorie. Peste 140.000 de oameni au murit in acel atac. Trei zile mai tarziu, cea de-a doua bomba nucleara a ucis alte 70.000 de persoane la Nagasaki.

De cativa ani, la ceremoniile organizate in memoria victimelor participa si ambasadorul Statelor Unite ale Americii.

Acestuia i s-a alaturat, in acest an, nepotul presedintelui Harry Truman, care a dat unda verde bombardamentelor de acum 67 de ani.

Invitat de o fundatie nipona pentru pace, Clifton Truman Daniel s-a rugat la monumentul victimelor si s-a angajat sa faca totul pentru ca oroarea de la Hirosima sa nu se mai repete.

La ceremonie a fost invitat si nepotul unui militar din aviatia americana, singurul care a participat atat la misiunea de bombardament de la Hirosima, cat si la cea de la Nagasaki. Au mai fost prezenti premierul Japoniei, membri ai guvernului si, pentru prima data, ambasadorii Frantei si Marii Britanii. In declaratia anuala pentru pace, citita in fata miilor de participanti, primarul Hirosimei s-a referit si la accidentul nuclear de la Fukusima. El a cerut guvernului japonez sa urmeze o politica a energiei care sa nu puna in pericol vietile cetatenilor.

FOTO: EPA / Intact Images

Furtunile si inundatiile fac ravagii in Asia: 32 de morti si cinci disparuti... Povestea lui Tsutomu Yamaguchi, dublu supravietuitor al unei bombe atomice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x