Antena Căutare

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului: Iulia Timosenko, batuta in inchisoare

Nina Karpaceva, comisarul ucrainean pentru drepturile omului, a confirmat ca fostul premier Iulia Timosenko, care ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, a fost batuta in penitenciarul Kacianovskaia din Harkov.

"Comisarul pentru Drepturile Omului, Nina Karpaceva a anuntat public ca reprezentantul sau a vizitat-o martea trecuta pe condamnata, fara sa anunte. S-a confirmat ca fostul premier avea urme de lovituri pe corp", a declarat Arseni Iateniuk, liderul Partidului Frontul Schimbarii, de opozitie, informeaza agentia Itar-Tass.

Nina Karpaceva a solicitat procurorului general al Ucrainei sa declanseze cercetari penale si sa ii concedieze pe cei care au utilizat forta fizica impotriva Iuliei Timosenko, in timp ce au transferat-o de la inchisoare la spital. De asemenea, ea a cerut ca directorul serviciului penitenciar sa dispuna ca fostului premier sa i se acorde de urgenta asistenta medicala, in concordanta cu decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Iulia Timosenko a afirmat, intr-o scrisoare pe care i-a dat-o avocatului sau, ca a fost dusa cu forta la spital, de catre gardieni din inchisoare. Ea a scris ca acestia au tras-o afara din pat, iar atunci cand a incercat sa se apere ea a fost lovita in stomac si a lesinat.

Foto: Intactimages / EPA

Silvio Berlusconi, demascat de o dansatoare marocana in scandalul petrecerilor Bunga Bunga... 70 de noi statii de metrou in Moscova, pana in 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x