Antena Căutare

Congresul a adoptat un plan de cheltuieli pe doi ani şi o limită a datoriilor susţinute de Trump

Senatul Statelor Unite a adoptat joi şi a trimis preşedintelui Donald Trump un plan care prevede majorarea cheltuielilor federale pentru apărare şi o serie de alte programe interne, care vor mări semnificativ datoria guvernamentală, transmite Reuters.

Cu un vot de 67 la 28, Senatul a ignorat apelurile unor republicani conservatori care susţin cheltuieli militare mai mari şi reduceri de taxe care constrâng veniturile, dar au fost nemulţumiţi de cheltuielile mai mari pentru programe interne din afara sectorului apărării.

Săptămâna trecută, Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat proiectul cu un sprijin republican slab, în pofida eforturilor lui Trump de a obţine sprijinul Congresului.

Legislaţia va autoriza cheltuieli noi pentru apărare şi în afara acestui sector în valoare de 2,750 de miliarde de dolari.

Între timp, limita pentru împrumuturile efectuate de Departamentul Trezoreriei va fi suspendată cel puţin până pe 31 iulie 2021, în încercarea de a elimina orice posibilitate de defaul al datoriilor până la alegerile din noiembrie 2020.

Dacă Trump va promulga legea, aceasta va amplifica deficitele bugetare federale care erau deja prognozate să crească la 1.000 de miliarde pe an, pe termen scurt.

De la venirea lui Trump la Casa Albă, în ianuarie 2017, datoria SUA a crescut cu circa 2.500 de miliarde de dolari şi avansează rapid peste nivelul de 22.500 de miliarde de dolari, un nivel considerat de experţi ca fiind periculos de ridicat.

Trump a apreciat pe Twitter că acest acord pentru buget este ”fenomenal”.

Potrivit proiectului, cheltuielile pentru apărare vor creşte de la nivelul actual, deja ridicat, de 716 miliarde de dolari pentru acest an la 738 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020, care începe pe 1 octombrie, şi la 740,5 miliarde de dolari în anul fiscal următor.

Programele în afara sectorului apărării, de la patrule la graniţe la serviciile de asistenţă medicală pentru veterani la cercetările în domeniul cancerului, explorarea spaţiului şi îmbunătăţirea transporturilor, vor urca de la nivelul acestui an, de 605 miliarde de dolari la 632 de miliarde de dolari anul viitor şi 634,5 miliarde de dolari în anul următor.

În septembrie, Congresul va stabili cum vor fi distribuiţi banii pe programe specifice. Dacă nu vor reuşi acest lucru până pe 30 septembrie, acest lucru ar putea duce la blocarea parţial a activităţii guvernului.

La sfârşitul anului trecut şi la începutul acestui an, solicitarea lui Trump pentru mai multe miliarde de dolari pentru construirea unui zid la graniţa dintre SUA şi Mexic pentru oprirea imigranţilor, respinsă de democraţi şi unii republicani, a dus la un blocaj care a lăsat fără fonduri multe agenţii federale.

Sursa : news.ro

Autorităţile bulgare au declarat stare de urgenţă! Într-un oraș apropiat de Dunăre s-a confirmat un caz de pestă porcină... Acţiunile şi preţurile petrolului au scăzut puternic după anunţul preşedintelui american Trump privind impunerea unor no...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x