Antena Căutare

Consulul roman la New York, nota 4 la examenul de intrare in diplomatie

Potrivit jurnalistilor de la Cotidianul.ro, Marian Parjol, constantean de-al lui Traian Basescu si apropiat al lui Adriean Videanu, a fost investit de Guvernul lui Emil Boc in postul de consul general al Romaniei la New York desi, in 2006, a obtinut nota 4 la examenul de intrare in diplomatie. Numirea s-a facut pe ascuns. Hotararile de guvern nu au fost comunicate mass-media, nici pe agenda sedintei de guvern, nici in briefingurile de presa sau in comunicatele oficiale ale Excutivului.

Traseul diplomatic al lui Marian Parjol este cat se poate de dubios, sustin jurnalistii de la Cotidianul. Desi nu a promovat examenul de intrare in diplomatie din 2006, prietenul ministrului Adriean Videanu a fost numit prin decretul prezidential semnat deTraian Basescu - in postul de ambasador la Romaniei in Republica Nigeria.

Luna trecuta insa, printr-o Hotarare de Guvern consulul general al Romaniei la New York, Pietro Lucian Pavoni, a fost rechemat in tara. Surprinzator, in locul lui a fost numit Parjol care, inaintea misiunii din Nigeria fusese consul general adjunct la New York .

Potrivit cotidianul.ro, numirea lui Parjol in functia de la New York era asteptata inca din 2006 numai ca acesta nu a reusit sa obtina mai mult de nota 4 la lucrarea scrisa a examenului de intrare in diplomatie.

Marian Parjol a iscat valuri si in 1998, pe vremea cand era prefectul Constantei din partea PNTCD. Cotidianul.ro aminteste despre confliul dintre Parjol si primarul PD de Constanta, Gheorghe Mihaiesi.

Prefectul il acuza pe primar ca "ia ciubuc de la romi si de la revolutionari pentru a-si deschide tarabe pe litoral".

Scandalul nu a putut fi stins nici macar de premierul de la acea vreme, Radu Vasile si nici de ministrul Victor Babiuc.

Dupa un an insa, Parjol a fost "retras" de la Constanta si numit in functia de ministru-adjunct al Functiei Publice, institutie precursoare a Ministerului Administratiei Publice, integrat in prezent ca departament in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor condus de Vasile Blaga.

Medevedev: “Iranul, aproape de potentialul producerii armei atomice”... India: Cel putin 221 de morti in urma inundatiilor si alunecarilor de teren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x