Antena Căutare

Consumul de cannabis, interzis turistilor din Olanda

Turistilor straini din Olanda le va fi interzis sa consume cannabis, incepand cu luna viitoare, cand o astfel de lege va intra in vigoare in trei provincii din tara, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie aplicata in tot statul.

Legea a fost adoptata din cauza ingrijorarii ca turistii straini vin in Olanda exclusiv pentru consumul de droguri usoare, care nu este incriminat in aceasta tara.

O asociatie de proprietari de cafenele in care se consuma aceasta canepa Indiana spune ca legea este discriminatorie si o vor ataca la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Potrivit noii legi, cetatenii olandezi vor putea intra in astfel de cafenele doar cu buletinul sau cu un permis special.

In Olanda functioneaza aproximativ 700 de astfel de cafenele. De regula, politia tolereaza posesia de pana la cinci grame de cannabis.

Michael Veling, purtatorul de cuvant al Asociatiei Retailerilor de Cannabis din Olanda spune ca masura va fi contestata: "In acest ritm, voi ajunge sa imi pierd 90% dintre clienti".

Foto: en.wikipedia.org

Trei astronauti de pe Statia Spatiala Internationala au revenit acasa dupa 6 luni... Luare de ostatici in centrul Londrei. Politia exclude un posibil act terorist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x