Antena Căutare

Controversatul ecologist şi realizator de televiziune David Bellamy a murit la vârsta de 86 de ani

Ecologistul şi realizatorul de televiziune David Bellamy, care a înfiinţat Conservation Foundation şi a pus sub semnul întrebării încălzirea globală, a murit miercuri la vârsta de 86 de ani, informează BBC.

Decesul omului de ştiinţă britanic Bellamy a fost confirmat de fundaţia sa.

Originar din Londra, el a trăit mare parte din viaţă în comitatul Durham. A fost deseori criticat pentru respingerea teoriei încălzirii globale. În 2004, a descris-o ca „tâmpenie”, comentariu despre care a spus că l-a costat cariera în televiziune.

Şi-a început activitatea ştiinţifică în departamentul de Biologie al unui colegiu din Surrey, a povestit el în 1978. Aici a cunoscut-o pe cea care avea să îi devină soţie, Rosemary. Ea a murit anul trecut.

A devenit cunoscut pentru implicarea din poziţia de consilier de probleme de mediu în cazul deversării de petrol Torrey Canyon, în 1967.

A prezentat emisiuni ca „Don't Ask Me”, „Bellamy On Botany”, „Bellamy's Britain”, „Bellamy's Europe” şi „Bellamy's Backyard Safari”, iar în 1979 a câştigat premiul „Richard Dimbleby” din partea BAFTA pentru cel mai bun prezentator de reportaj.

În 2003, Bellamy a declarat pentru BBC News că este sceptic cu privire la responsabilitatea oamenilor în încălzirea globală şi a sugerat că aceasta poate fi parte din ciclul natural al Pământului.

Zece ani mai târziu, într-un interviu acordat Independent, a spus: „Încălzirea globală nu are loc deloc, dar dacă arunci ideea că urmaşii vor muri din cauza dioxidului de carbon, oamenii o vor lua de bună”.

Sursa : news.ro

Cauţiunea lui Weinstein, stabilită la cinci milioane de dolari. Fostul producător, aproape de încheierea unui acord de 2... Transhumanţa, alpinismul şi ritualuri din Belarus şi Bolivia, incluse pe Lista Patrimoniului Imaterial UNESCO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x