Antena Căutare

Copil de opt ani, salvat de asistenta care-l îngrijea, care i-a donat o parte din ficat: ”Nu puteam să rămân indiferentă!”

Un copil în vârstă de opt ani de zile a primit, în urmă cu patru luni de zile, o a doua șansă la viață, iar povestea lui de viață a impresionat o lume întreagă. 

Un copil în vârstă de opt ani de zile a primit, în urmă cu patru luni de zile, o a doua șansă la viață, iar povestea lui de viață a impresionat o lume întreagă.

Brayden Auten, un băiețel de opt ani din Wrightstown, Wisconsin, Statele Unite ale Americii, ducea o viață normală până pe 25 Aprilie, împărțindu-se între școală și joaca cu prietenii. În acea zi, însă, după ce s-a întors de la școală, el a început să se simtă rău acuzând dureri de stomac și diaree.

Părinții lui, însă, James și Ruth Auten au crezut că acesta s-ar putea confrunta cu o gripă, însă ulterior, ei au observat că Brayden are ochii galbeni. Atunci, ei s-au speriat și l-au dus pe copil la mic, unde starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

Citește și: Primul transplant de cap nu va mai avea loc! Bărbatul care se oferise voluntar s-a răzgândit: „Îmi pun toată speranța în soție și în Dumnezeu”

Copilul a fost internat, iar ulterior, în urma unei ecografii cu ultrasunete, medicii au stabilit că ficatul lui nu funcționează așa cum ar trebui. Ulterior, odată cu trecerea timpului, starea lui s-a înrăutățit, iar ficatul n-a mai funcționat deloc.

”Eram terifiați. Nu am știut ce să facem. Ca părinți, ne-am dorit doar să știm ce se întâmplă cu fiul nostru.”, au mărturisit părinții lui, potrivit ABCNEWS.

Vestea proastă a venit mai târziu, când medicii le-au spus celor doi că singura șansă ca fiul lor Brayden să supraviețuiască este un transplant de ficat. Aceștia, dar și prieteni de-ai lor au început să-și facă testele pentru a stabili dacă sunt compatibili, însă rezultatele erau negative.

Citește și: A născut după ce a făcut transplant de uter de la o femeie decedată. Procedura poate ajuta femeile infertile

Cami Loriz, o asistentă care lucrează pe secția pe care era internat Brayden, a fost impresionată de povestea puștiului și și-a dorit să-l ajute. Astfel, ea a decis să-și facă testele de compatibilitate. Au fost pozitive, așa că pe 14 mai, cei doi au intrat în operație.

Două săptămâni mai târziu, după ce Brayden a fost supus operației de transplant, Loritz și Brayden s-au întâlnit și s-au îmbrățișat.

Copil de opt ani, salvat de asistenta care-l îngrijea, care i-a donat o parte din ficat: ”Nu puteam să rămân indiferentă!”

”Brayden era foarte nervos și nu cred că înțelegea complet ce i s-a întâmplat. Acum îi mulțumește lui Loritz și o consideră o soră mai mare.”, a mărturisit tatăl copilului.

Acum, la patru luni de la transplant, Brayden se simte bine și și-a reluat activitățile, starea lui de sănătate fiind bună.

Banksy plănuieşte să refacă pentru ziua Brexitului zidul din Dover prin care ironiza ieşirea Marii Britanii din UE... Cinci morți, în urma celor mai grave inundații din istoria Spaniei! Românii care trăiesc în regiune, disperați: ”Este o ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x