Antena Căutare

Coreea de Sud a interzis călătoriile în unele zone din Rusia şi Belarus, aflate la graniţa cu Ucraina

Coreea de Sud le interzice cetăţenilor săi să călătorească în zone din Rusia şi Belarus care au graniţe cu Ucraina, a anunţat duminică Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, Japonia ridică nivelul de alertă pentru Rusia şi îndeamnă cetăţenii să nu călătorească acolo.

Coreea de Sud a interzis călătoriile în unele zone din Rusia şi Belarus, aflate la graniţa cu Ucraina
Coreea de Sud a interzis călătoriile în unele zone din Rusia şi Belarus, aflate la graniţa cu Ucraina | Hepta

Ministerul Afacerilor Externe din Coreea de Sud a transmis că va ridica la cel mai înalt nivel, nivelul 4, alerta de călătorie pentru zonele din Rusia şi Belarus aflate la graniţa cu Ucraina.

Coreea de Sud a interzis călătoriile în unele zone din Rusia şi Belarus, aflate la graniţa cu Ucraina

Sud-coreenii care călătoresc în ţări sau regiuni aflate sub o alertă de nivel 4 pot fi pedepsiţi.

De asemenea, Ministerul de Externe al Japoniei a ridicat alerta de călătorie pentru Rusia, cerând cetăţenilor japonezi să se abţină de la călătorii în zona vizată.

Citește și: Un preot rus a fost arestat din cauza faptului că a protestat împotriva războiului din Ucraina. Ce s-a întâmplat

Cetăţenii japonezi ar trebui ”să ia în considerare părăsirea ţării prin zboruri comerciale, ţinând cont de faptul că modalităţile de părăsire a ţării vor fi şi mai restricţionate în viitor”, au transmis autorităţile japoneze, citate de CNN.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe din Japonia i-a îndemnat pe cetăţenii japonezi să evacueze zonele din Rusia de-a lungul graniţei cu Ucraina, după ce a ridicat nivelul de alertă pentru acele zone de frontieră la cel mai înalt nivel, respectiv nivelul 4.

Moscova anunţă ONU că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare

Armata rusă anunţă luni că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare şi că instaurează armistţii locale în vederea evacuării civililor din oraşele ucranene Harkov, Kiev şi Sumî, devastate de confruntări armate violente.

Citește și: Oficialii ucraineni confirmă capturarea oraşului Herson de către armata rusă. Imagini cu dezastrul provocat în mai multe zone

”Forţele ruse declară, în scop umanitar, un «regim de tăcere» începând de la ora 10.00, luni, şi deschiderea unor culoare umanitare”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Ministerul nu precizează în comunicat dacă aceste culoare se deschid la ora Ucrainei (8.00 GMT) sau la ora Moscovei (7.00 GMT) şi nici cât timp urmează să rămână deschise.

Armata rusă precizează însă că această decizie a fost luată în urma unei”cereri personale a preşedintelui francez Emmanuel Macron adresată omologului său rus Vladimir Putin.

Cei doi lideri au discutat la telefon - timp de două ore - duminică. Acest anunţ intervine în contextul în care o a treia rundă de negocieri între Kiev şi Moscova urmează să aibă loc luni, potrivit Kievului.

În ultimele zile, două încercări de evacuare a civililor din portual asediat Mariupol, în sud-estul Ucrainei, au eşuat, iar Kievul şi Moscova se acuză reciproc de încălcarea condiţiilor evacuării.

Armata rusă anunţă luni că urmează să deschidă un culoar între Kiev şi oraşul belarus Gomel, situat în apropiere de frontera ucraineană.

Potrivit acestei surse, alte două culoare de la Mariupol, urmează să permită o evacuare fie către Rusia, în oraşul Rostov-pe-Don, fie către vest, către oraşul ucrainean Zaporojie.

Moscova mai anunţă că alt culoare umanitar urmează să fie deschis de la Harkov către oraşul rus Belgorod.

Citeşte şi: Mesaj scandalos al marelui Evgeni Plushenko: ”Rușii mei, fiți mândri că faceți parte din această nație!”

Polonia e pregătită să livreze avioane militare Ucrainei, deși e amenințată de Vladimir Putin. Ce a declarat liderul de ... Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata Rusiei. Ce a transmis președintele Ucrainei în plin război cu Vladimir Pu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x