Antena Căutare

Un preot rus a fost arestat din cauza faptului că a protestat împotriva războiului din Ucraina. Ce s-a întâmplat

Protestele în marele orașe din Rusia, precum St. Petersbug și Moscova, continuă. Mii de ruși au ieșit în stradă după ce au aflat ce efecte devastatoare are atacul armatei de la Kremlin în Ucraina.

colaj flore cu steagul ucrainei si un preot Galerie
Protestele în marele orașe din Rusia, precum St. Petersbug și Moscova, continuă. Mii de ruși au ieșit în stradă după ce au aflat ce efecte devastatoare are atacul armatei de la Kremlin în Ucraina. | Profimedia

Un preot rus a fost arestat de armata lui Putin după ce, la slujba de duminică, acesta a ținut o predică în care și-a manifestat mâhnirea cu privire la războiul din Ucraina. Predica lui împotriva războiului ruso-ucrainean i-au adus arestarea. De asemenea, protul a fost dat în judecată, potrivit BBC.

Andrei Zakharov, un jurnalist al BBC, a raportat pentru celebra publicație că preotul Ioan Burdin a fost reținut la scurt timp după ce acesta ținuse o predică la sfârșitul slujbei de duminică în care a subliniat că este împotriva războiului declanșat de ruși în Ucraina și că se roagă pentru victimele de acolo.

Preotul Ioan Burdin, arestat pentru protesta împotriva războiului din Ucraina

Predica părintetelui a fost auzită de toți enoriașii prezenți la slujba de duminică de la o congregație din satul Karabanovo.

Citește și: Motivul pentru care Vladimir Putin a apărut înconjurat de stewardesele companiei Aeroflot într-un nou discurs. Mesajul ascuns

Preotul rus le-a povestit localnicilor ce se întâmplă de fapt în Ucraina, le-a zis despre civilii care au fost atacați de armata rusă și de războiul teribil care se duce acolo. El le-a spus rușilor și despre bombordamente și despre felul în care cele mai mari orașe ale Ucrainei sunt sub asediu. Ioan Burdin le-a și arătat imagini celor prezenți la slujbă. Pe site-ul parohiei, slujitorul Domnului le-ar fi arătat rușilor o petiție creată împotriva războiului din Ucraina, potrivit Digi24.

Polițiștii l-au capturat pe proet, acuzându-l de „discreditarea folosirii forțelor armate”. Acest lucru este considerat o infracțiune stabilită chiar săptămâna trecută de Rusia.

În ciuda miilor de arestări care se fac zilnic în timpul protestelor anti-război, rușii continuă să iasă pe strâzile celor mai mari orașe din Rusia, cu pancarte, scandând sloganuri de susținere pentru Ucraina.

Aeroportul de lângă Vinnitsa, distrus de bombardamentele rușilor

Aeroportul din Vinnitsia a fost ieri atacat de armata de la Kremlin. Distrugerile provocate de rachete și bombe au adus pagube imense. Aeroportul e acum o ruină, după ce un nor negru de fum s-a ridicat deasupra lui în urma bombardamentelor.

Citește și: Statuia din ceară a lui Vladimir Putin a fost retrasă din muzeul Grévin, de la Paris. Vizitatorii o ciufuleau și o „atacau"

Sursele ucrainene spun că aeroportul a fost distrus de 8 rachete. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a făcut din nou apel la NATO pentru închiderea spațiului aerian deasupra Ucrainei.

Vinnitsia se află în vestul centrului țării, destul de departe de granița cu Belarus și Rusia. Cu toate acestea, se pare că armata rusă nu a ezitat să atace și această zonă.

“O să repet în fiecare zi: închideți spațiul aerian de deasupra Ucrainei. Închideți-l pentru toate rachetele rusești și navele de război din Rusia, pentru toți teroriștii lor. Dacă nu veți face asta, dacă nu ne veți da măcar avioane militare cu care să luptăm, concluzia e una singură: vreți să murim toți, încet, dar sigur”, a mai adăugat Zelenski, potrivit ndtv.com.

Aeroportul de lângă Vinnitsa, distrus de bombardamentele rușilor. Mesajul președintelui Volodimir Zelenski după atac | F... Moscova anunţă ONU că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare. Urmează să aibă loc a treia rundă de negocieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x