Antena Căutare

Coronavirus - Vaticanul a închis Piaţa şi Biserica Sfântul Petru pentru grupurile de turişti până la 3 aprilie

Piaţa şi Biserica Sfântul Petru de la Vatican au fost închise pentru turişti şi vizitele ghidate din cauza temerilor legate de epidemia de coronavirus, dar credincioşii pot merge individual în edificiul religios pentru a se ruga, scrie Le Figaro.

Biroul poştal din Vatican, care atrage numeroşi turişti, precum şi librăria au fost închise vizitatorilor. A fost interzis accesul şi într-o cafenea rezervată personalului Cetăţii pontificale.

Toate aceste măsuri, luate în coordonare cu autorităţile italiene, vor fi aplicate până la 3 aprilie, care corespunde cu termenul fixat de guvernul lui Giuseppe Conte pentru măsurile drastice intrate în vigoare marţi dimineaţă pe tot teritoriul, în campania numită #iorestoincasa.

În timpul slujbei matinale de marţi, care a avut loc la Casa Santa Marta, Papa Francisc i-a invitat pe preoţi ''să aibă curajul să iasă şi să meargă în vizită la bolnavii'' infectaţi cu coronavirus.

Potrivit ultimelor date, Cetatea Vaticanului, enclavă pe teritoriul oraşului Roma, a înregistrat un caz de contaminare cu Covid-19, depistat vineri.

Italia a extins carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii ţări, începând de marţi dimineaţă, premierul Giuseppe Conte afirmând că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie şi vor fi obligaţi să prezinte o dovadă în acest sens.

Sursa : news.ro

„E viu!” Pacient diagnosticat cu coronavirus, băgat într-un sac pentru cadavre cât încă respira. Imaginile au fost publi... O serie de staruri pop au anunțat că și-au anulat concertele, din cauza răspândirii Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x