Antena Căutare

Cum apără ucraineni cea mai mare centrală nucleară din Europa, Energodar. Soldații și civilii luptă împreună

Rusia a continuat atacurile asupra Ucrainei și în cursul zilei de astăzi. Zelensky a declarat că în timpul nopții militarii ruși au atacat orașul Kharkiv, acolo unde se află centrala nucleară Zaporizhzhia, cea mai mare centrală nucleară din Europa.

centrala nucleara Energodar Galerie
Rusia a continuat atacurile asupra Ucrainei și în cursul zilei de astăzi. Zelensky a declarat că în timpul nopții militarii ruși au atacat orașul Kharkiv, acolo unde se află centrala nucleară Zaporizhzhia, cea mai mare centrală nucleară din Europa. | Profimedia

Volodimir Zelensky, președintele Ucrainei, a anunțat că în a șaptea zi de la începerea războiului militarii ruși au atacat orașul Kharkiv, după ce au semănat panică și teroare în Kherson cu luptele pe care le-au inițiat.

Atacurile armatei ruse continuă pe toate fronturile. Oficialilor ucraineni le e din ce în ce mai clar faptul că atacul Rusiei nu este despre cucerirea capitalei Kiev.

Rușii au atacat orașul în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa

Zelensky a devenit un simbol al Ucrainei, pentru curajul și devotamentul său față de țară în cele mai grele timpuri pe care le trăiesc rezidenții ucrainiei.

“Ei nu știu nimic despre capitala noastră, despre istoria noastră, dar au primit ordinul să ne șteargă istoria. Să ne stârpească de pe fața pământului”, spune Volodimir Zelensky.

Citește și: Ce a apărut pe contul Olenei Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski. Mesajul ei în plin război Ucraina - Rusia

În timpul discursului președintelui Ucrainei, armata sa pregătea strategii de apărare pentru reactoarele centralei nucleare Energodar.

Anton Gerashchenko, un reprezentant al Ministerului de Interne, a declarat că devastarea acestei centrale nucleare poate duce la “un nou Cernobîl”.

Dezastrul de la Cernobîl s-ar putea repeta dacă trupele rusești continua bombardarea zonei în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa.

Militarii au ieșit pe străzi, gata să apere zona, în timp ce civilii au format un zid uman în fața tancurilor inamicului, stând în fața amenințării lor cu mâinile goale.

“Din cauza nebuniei lui Putin, Europa este din nou în pragul unei catastrofe nucleare. Orașul în care se află cea mai mare centrală nucleară din Europa se pregătește de o luptă în contextul în care e invadat. Se poate întâmpla un accident, așa cum s-a întâmplat la Cernobîl sau la Fukushima. Generali ruși, poate ar trebui să gândiți de două ori! Radiația nu face diferența între naționalități și nu scutește pe nimeni de efecte”, a declarant Anton Gerashchenjo.

Citește și: Cât va dura invazia din Ucraina, potrivit estimărilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu

Între timp, Ministrul de Externe al Rusiei, Sergey Lavrov, a anunțat că dacă va izbucni un Al Treilea Război Mondial în Europa, ar fi unul distructiv și bazat pe arme nucleare, aceasta fiind o amenințare pentru NATO în care că vrea să se împlice în conflictul cu Ucraina, potrivit Daily Mail.

Mesajul transmis de Volodimir Zelensky în a șaptea zi a războiului Rusia - Ucraina

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj în a șaptea zi de război. Președintele Ucainei a declarat că "aproximativ 6.000 de ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei Rusiei". Totodată, liderul de la Kiev a afirmat: „Kremlinul ţinteşte să ne şteargă istoria"

Volodimir Zelenski a vorbit şi despre atacul Rusiei asupra memorialului Holocaustului Baby Yar, făcând apel la evreii din întreaga lume „să nu rămână tăcuţi”.

„Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi”, a spus președintele ucrainean.

Grupul Anonymous a „spart” baza de date a Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia. Ce au făcut hackerii cu toate da... Imagini emoționante cu soldații ucraineni aflați într-o biserică ortodoxă. Momentele de rugăciune din timpul războiului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x