Antena Căutare

Cupa Mondiala a adus publicitate de 43,5 mld. euro

Africa de Sud, gazda reuniunii fotbalistice mondiale ale carei ecouri abia s-au stins, este pregatita pentru un prim bilant financiar. Tabloul este de-acum complet, astfel ca se poate creiona si o comparatie intre costurile de organizare ale CM 2006 cu cele din 2010. S-a facut deja si devizul estimativ pentru 2014, atunci cand „miracolul” se va muta pe plajele de la Copacabana. Si daca in Germania s-au cheltuit acum patru ani 3,7 mld. euro, iar in Africa de Sud suma s-a ridicat la 12,5 mld. euro, Brazilia va „inghiti”, la prima strigare, cat cele doua editii la un loc.

Potrivit calculelor ziaristilor de la „As", grosul cheltuielilor pentru turneul final de pe continentul negru l-a constituit refacerea infrastructurii, o „afacere" de aproximativ 8 miliarde de euro.

Sosele desenate de la zero, altele reabilitate, cateva zeci de hoteluri, peste 200 de sali de conferinte, un aeroport nou-nout sau o linie de tren ultrarapida sunt doar cateva dintre „bijuteriile" pe care s-au dus bani seriosi, dar care vor sta marturie zeci de ani de acum incolo ca tara lui Nelson Mandela a gazduit la un moment dat, in epoca moderna, un eveniment cu o astfel de anvergura cum a fost Campionatul Mondial de fotbal 2010.

La toate acestea se adauga constructia a cinci stadioane noi si modernizarea altor cinci, investitii ce s-au ridicat la aproape 2,5 mld. euro, restul sumei pana la 12,5 mld. euro fiind retinuta pentru promovarea competitiei si atragerea de turisti in timpul CM 2010.

Si unde mai pui ca intr-o zona in care unul din trei sud-africani este somer, aproape 250.000 de noi locuri de munca au fost generate de-a lungul celor patru ani ai procesului de cosmetizare a Africii de Sud.

Tot articolul, in Financiarul

Fost oficial american, condamnat la inchisoare pe viata pentru spionaj in favoarea Cubei... Premierul ucrainean, ingrijorat de decizia Romaniei "de a extinde Delta Dunarii"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x