Antena Căutare

Daily Mail: Cazul judecatorului Barsan pune la indoiala calitatea magistratilor CEDO

Judecatorul roman de la CEDO, Corneliu Barsan, este acuzat ca si-a folosit pozitia pentru a incerca sa blocheze o ancheta de coruptie vizand-o pe sotia sa, magistrat la Curtea Suprema de la Bucuresti, ceea ce alimenteaza temerile privind calitatea magistratilor de la instanta europeana, scrie Daily Mail.


Corneliu Barsan, care nu a fost judecator inainte de a ocupa pozitia de la CEDO, sustine ca a fost incalcata Conventia de la Viena, care le ofera diplomatilor straini imunitate judiciara.

In calitate de judecator la CEDO, si el este aparat, insa experti atrag atentia ca aceasta imunitate nu le este oferita judecatorilor pentru beneficiul lor sau pentru a obstructiona justitia.

Cazul ridica noi semne de intrebare privind calitatea judecatorilor de la CEDO, comenteaza Daily Mail.

"Aceasta este o acuzatie vizand standardele unor judecatori ai instantei care are dreptul de a supraveghea Marea Britanie", a explicat Stephen Booth, de la centrul de reflectie Open Europe.

Cotidianul britanic precizeaza ca lupta impotriva coruptiei reprezinta o problema majora, atat in Romania, cat si in Bulgaria, cei mai noi membri UE. Daily Mail aminteste ca raportul Comisiei Europene de anul acesta arata ca in cele doua tari acuzatiile nu sunt urmarite corect si acuza judecatorii ca sunt usor de corupt.

Schimb istoric de prizonieri intre palestinieni si israelieni... "Krokodil", un drog cu efecte devastatoare care se raspandeste din Rusia in restul Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x