Antena Căutare

Deces provocat de gripa aviara, confirmat in Indonezia

Un tanar de 23 de ani a murit din cauza gripei aviare in Indonezia, tara cea mai afectata de virusul H5N1, a anuntat astazi un oficial al ministerului indonezian al Sanatatii, citat de AFP.

"Rezultatele testelor au confirmat ca era bolnav de gripa aviara", a declarat responsabilul de bolile infectioase in cadrul Ministerului Sanatatii, Tjandra Yoga.

Imensul arhipelag cu 240 de milioane de locuitori este tara cea mai afectata de gripa aviara.

Potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care nu include decesul anuntat astazi, gripa aviara a provocat moartea a 150 de persoane in Indonezia din 2003, dintr-un total de 339 de cazuri mortale in lume. A doua tara afectata de grav de aceasta boala este Vietnamul, cu 59 de morti.

Numarul bolnavilor a scazut in mod semnificativ dupa un apogeu atins in 2006-2007, dar temerile privind revenirea unei epidemii au crescut dupa ce China a anuntat un caz mortal la 31 decembrie, primul din ultimele 18 luni.

Sursa: Jurnalul National

Foto: abc.net.au

Belgia: Albert al II-lea vrea sa faca economii... Jaf la Galeria Nationala din Grecia. Tablouri de Picasso si Mondrian, furate in doar 7 minute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x