Departamentul de Justiţie primeşte informaţii despre Joe Biden şi fiul acestuia Hunter de la Rudy Giuliani, avocatul lui Trump

Departamentul de Justiţie primeşte informaţii despre fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi fiul său Hunter Biden de la Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, transmite Reuters.

Preşedintele Comisiei Judiciare din Senat, Lindsey Graham, a declarat că procurorul general William Barr l-a informat duminică dimineaţă despre acest aranjament şi că oficiali ai Departamentului de Justiţie evaluează informaţiile oferite de Giuliani pentru a stabili dacă sunt reale.

”Departamentul de Justiţie primeşte informaţii din Ucraina de la Rudy. Acesta (Barr) mi-a spus că au creat un proces prin care Rudy ar putea oferi informaţii şi vor vedea dacă se confirmă”, a spus Graham la emisiunea Face the Nation de la CBS.

Oficialii Departamentului de Justiţie nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Informaţii despre acest aranjament au ieşit la iveală după achitarea lui Trump în Senat, în procesul pentru demiterea sa sub acuzaţia de abuz de putere pentru solicitarea ca Ucraina să îi investigheze pe cei doi Biden.

Trump şi-a bazat solicitările pe acuzaţii de corupţie nefondate. Investigatorii din Camera Reprezentanţilor au acuzat că Giuliani a căutat informaţii dăunătoare despre cei doi Biden în Ucraina, în calitate de avocat personal al lui Trump.

Hunter Biden a făcut parte din consiliul de administraţie al companei ucrainene de gaze Burisma, în timp ce Joe Biden, în prezent candidat pentru nominalizarea drept reprezentant al Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale din noiembrie, era vicepreşedinte al SUA în perioada respectivă.

Doi senatori republicani, Chuck Grassley and Ron Johnson, efectuează la rândul lor o investigaţie a documentelor guvernamentale, pentru a stabili dacă a existat un conflict de interese.

Graham a spus că a discutat duminică cu Barr şi preşedintele comisiei pentru Informaţii din Senat, Richard Burr, după ce Giuliani a declarat că a descoperit dovezi majore în Ucraina.

”Mi-au spus: ‘Tratează cu multă precauţie tot ceea ce vine din Ucraina împotriva oricui‘, a spus Graham.

”Orice document care vine din Ucraina împotriva oricărui american, republican, democrat, trebuie analizat de către serviciile de informaţii care au expertiză, eu nu am, pentru că Rusia ne joacă pe toţi”, a mai spus acesta.

Graham a afirmat că se va abţine de la a-i investiga el însuşi pe cei doi Biden şi că se va concentra în schimb pe decizia Foreign Intelligence Surveillance Court (Curtea de Supraveghere pentru Informaţii Externe) de a emite mandate care au condus la o investigaţie federală referitoare la acuzaţiile că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

”Iată ce am să îi spun preşedintelui: Nu voi fi republicanul Christopher Steele”, a declarat Graham.

Citește și
Cleopatra Stratan, imbracata intr-o rochie albă
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Cleopatra Stratan, tariful imens pe care îl cere pentru un concert de 35 de minute. Vedeta încasează bani frumoși
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Presupusa iubită a lui Laurențiu Reghecampf, prima declarație despre relația ei cu soțul Anamariei Prodan. Cum se înțeleg
Mai multe articole

Steele este fostul spion britanic care a produs un dosar referitor la Trump pe care FBI l-a folosit în investigaţia referitoare la Rusia.

Sursa : news.ro

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri