Antena Căutare

Dictatorul care nu defeca si a carui nastere a fost prevestita de o randunica. Vezi ce legende circulau pe seama lui Kim Jong Il

Obiceiurile lui Kim Jong Il, adunate din biografiile sale oficiale sau din relatarile celor care l-au cunoscut, il infatiseaza pe fostul presedinte al Coreei de Nord mai degraba ca o faptura mitica, decat ca pe un om in carne si oase.

Potrivit biografiei oficiale, nasterea lui Kim Jong Il a fost prevestita mai intai de o randunica, apoi de un curcubeu dublu si in cele din urma de aparitia unei stele noi pe cer. De altfel, despre Kim Jong Il se spunea ca poate controla vremea, zvonuri pe care preseintele nu le-a dezmintit niciodata...

Tot biografia oficiala spune ca fostul presedinte a fost cel mai bun jucator de golf al lumii. Kim Jong Il a reusit sa termine, in ziua in care a implinit 62 de ani, un traseu de 18 gauri din 34 de lovituri (o performanta practic imposibila). Mai mult, era pentru prima data cand Kim Jong Il punea mana pe o crosa de golf...

In alta biografie autorizata se spunea ca presedintele Coreei de Nord nu defecheaza! Biografia a fost insa retrasa. Din relatarile demnitarului rus Konstantin Pulikovsky, care a calatorit alaturi de Kim Jong Il in trenul sau privat, presedintelui i se aduceau zilnic homari proaspeti cu elicopterul. Kim Jong Il folosea betigase de argint pentru a manca.

Un fost bucatar al presedintelui a povestit in 2004, ca presedintele avea oameni angajati doar ca sa se asigure ca fiecare bob de orez care ajungea in farfuria lui Kim Jong Il sa aiba aceeasi dimensiune, aceeasi forma si aceeasi culoare.

Presedintele era la curent cu foametea din tara si gasise exact metoda de a rezolva situatia. In 2006, crescatorul de iepuri gigant Karl Szmolinsky, din Germania, a povestit ca a fost contactat de autoritatile de la Phenian care au solicitat 12 astfel de iepuri.

Iepurii respectivi ajung si la 10 kilograme. Lui Karl Szmolinsky i s-a zis ca presedintele Kim Jong Il a citit despre iepurii lui si ca doreste sa infiinteze ferme intregi de iepuri giganti de carne.

Karl Szmolinsky i-a avertizat pe nord-coreeni ca hrana iepurilor respectivi ar costa enorm, ceea ce n-ar face ca cresterea lor pentru carne sa fie fezabila. In cele din urma, spune Karl Szmolinsky, cei 12 iepuri ar fi sfarsit in farfuria dictatorului.

Lui Kim Jong nu ii placea doar mancarea, ci si bautura. Astfel, potrivit producatorului de coniac Hennessy, Kim Jong Il comanda bautura in valoare de aproximativ 400.000 de euro anual.

Citeste si Jurnalul!

Coreea de Nord a testat rachete cu raza scurta de actiune... VIDEO! O noua greva generala in Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x