Antena Căutare

Doi agenti de paza ai lui J.F. Kennedy vorbesc despre asasinatul de acum 47 de ani

Doi dintre agentii secreti care il pazeau pe J.F. Kennedy in momentul asasinatului au hotarat sa rupa tacerea dupa 47 de ani. Desi au peste 80 de ani, cei doi americani nu au reusit sa se impace cu gandul ca nu au facut destul pentru a impiedica moartea celui mai iubit sef de stat din istoria Statelor Unite. Agentii spun ca ar fi preferat sa moara ei in locul presedintelui.

Clinton Hill a fost agentul care a ajuns primul la masina presedintelui. Numai ca a fost prea tarziu. Kennedy fusese impuscat deja de 3 ori.

"Fara indoiala ca as primi eu glontul in locul presedintelui si sa mor eu. Ar fi un sfarsit mai fericit pentru tara", sustine Clinton Hill.

Agentul a sarit pe scaunul din spate si a incercat sa-i protejeze cu riscul vietii pe presedinte si pe Prima Doamna. Pentru seful statului nu s-a mai putut face nimic insa. Hill spune ca nu si-a revenit nici acum, dupa 47 de ani.

"Am avut cosmaruri. Parea ca de fiecare data cand ma intorceam era ceva care imi amintea de ce s-a intamplat. Asa ca m-am refugiat in pivnita mea, cu alcool si tigari si am stat acolo cativa ani", povesteste agentul.

Gerald Blaine, un alt agent care facea parte din garda prezidentiala in acea zi, dezvaluie intr-o carte amanunte socante din momentele de dupa asasinat, cand, inca in stare de soc dupa momentul tragediei, a fost aproape sa-l impuste Lyndon Johnson, presedintele interimar.

"M-am dus in spatele casei si l-am recunoscut imediat, din profil, pe presedintele Johnson. (...) Degetul meu era pe tragaci. Apoi am avut cosmaruri si despre asta luni intregi", explica Blaine.

Cei doi agenti spun ca nu vor sa fie numiti eroi, pentru ca au ratat misiunea pe care o aveau.


Trupele britanice, retrase din Afganistan pana in 2015... Japonia: Ministrul Justitiei a demisionat, dupa ce a facut o gafa de proportii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x