Antena Căutare

Donald Trump l-a presat pe premierul australian să ajute justiţia să analizeze originea investigaţiei referitoare la Rusia

Preşedintele american Donald Trump l-a presat pe premierul Australiei, Scott Morrison, într-o convorbire telefonică recentă, să îl ajute pe procurorul general William Barr să analizeze originea investigaţiei Mueller referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din 2016, potrivit unui oficial apropiat discuţiei, transmite CNN.

Preşedintele american Donald Trump l-a presat pe premierul Australiei, Scott Morrison, într-o convorbire telefonică recentă, să îl ajute pe procurorul general William Barr să analizeze originea investigaţiei Mueller referitoare la amestecul Rusiei în alegerile din 2016, potrivit unui oficial apropiat discuţiei, transmite CNN.

Oficialul a spus că procurorul general i-a cerut preşedintelui să ceară ajutorul mai multor ţări, inclusiv Australiei, pentru a analiza primele etape ale investigaţiei legate de Rusia.

Convorbirea a avut loc cu ştiinţa lui Barr şi la solicitarea acestuia, a spus oficialul.

New York Times a relatat pentru prima oară despre această discuţie.

Oficialul a precizat că este vorba despre solicitarea de sprijin pentru această evaluare, care este efectuată de procurorul John Durham, aşa că este considerată corectă şi complet diferită de problema ucraineană.

Oficiali ai Departamentului de Justiţie afirmă că este corect ca un procuror general şi preşedintele să solicite sprijinul unor aşte ţări pentru investigaţia referitoare la amestecul în alegerile din 2016.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Justiţie Kerri Kupec a confirmat că Trump a contactat mai multe ţări pentru a le solicita să îl sprijine pe Barr, la cererea acestuia.

”La cererea lui Barr, preşedintele a contactat alte ţări pentru a le solicita să îi prezinte pe procurorul general şi pe Durham unor oficiali corespunzători”, a spus aceasta.

Publicaţia Washington Post a relatat luni că Barr a avut întâlniri private cu oficiali străini din sectorul informaţiilor, pentru a le cere sprijinul în investigaţia privind originea investigaţiei Mueller, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.

Barr s-a întâlnit cu oficiali de informaţii britanici, potrivit unei persoane citate de Washington Post, iar săptămâna trecută a călătorit în Italia pentru discuţii cu oficiali guvernamentali, cărora le-a cerut sprijinul. Durham a călătorit cu Barr, săptămâna trecută, a relatat publicaţia.

Secretarul de presă adjunct la Casa Albă, Hogan Gidley, a spus că discuţia telefonică avută de Trump cu premierul austrialian nu a fost ceva deosebit.

Un purtător de cuvânt australian a declarat că guvernul este pregătit să răspundă solicitării lui Trump.

”Guvernul austrian a fost întotdeauna gata să ajute şi să coopereze în cadrul eforturilor de lămurire a problemelor investigate. Premierul şi-a confirmat încă o dată disponibilitatea, în discuţia cu preşedintele”, a spus purtătorul de cuvânt.

Durham analizează ce informaţii au venit din partea altor ţări care au condus până la urmă la investigaţia referitoare la Trump şi Rusia.

Oficialii consideră că solicitatea de sprijin străin pentru evaluarea ameestecului Rusiei în alegerile din 2016 diferă mult de solicitarea făcută de Trump Ucrainei într-o convorbire telefonică cu preşedintele acestei ţări, al cărei transcript a fost publicat săptămâna trecută.

Transcriptul respectiv arată că Trump l-a presat pe preşedintele Volodimir Zelenski să ceară anchetarea fostului vicepreşedinte Joe Biden, posibilul său contracandidat în alegerile din 2020, şi pe fiul acestuia, Hunter Biden. Nu există dovezi că Joe sau Hunter Biden ar fi făcut ceva ilegal.

Trump a numit investigaţia lui Mueller ”o vânătoare de vrăjitoare”.

Sursa : news.ro

Ungaria l-a propus pe diplomatul Oliver Varhelyi pentru funcţia de membru al Comisiei Europene, după respingerea lui Las... Lumea întreagă şi-a luat adio de la Jacques Chirac. Fostul președinte al Franței, înmormântat cu onoruri militare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x