Antena Căutare

DSK, in fata angajatilor FMI: "Am venit sa-mi cer iertare, a fost o greseala din partea mea"

Luni seara, Dominique Strauss Khan a venit la sediul Fondului Monetar din Washington pentru a le prezenta scuze angajatilor. Potrivit unei surse citate de AFP, care a cerut sa i se respecte anonimatul, fostul director general al FMI, a repetat de trei ori: "Am venit aici pentru a-mi cere scuze fata de cei care au fost raniti de toata aceasta poveste. A fost o greseala din partea mea. Imi pare rau de repercusiunile negative pe care aceasta le-a avut asupra acestei institutii".

Potrivit aceleiasi surse, fostul director general al FMI a adaugat: "Am venit sa inchei (trecerea mea pe la conducerea FMI) si sa va spun la revedere".Fostul director al FMI, care s-a exprimat in fata catorva sute de persoane a facut de mai multe ori elogiul personalului Fondului, afirmand ca anii sai la FMI au fost "cei mai interesanti din cariera sa profesionala", a declarat martorul citat.

Intalnirea a avut loc in sala mare a FMI, folosita pentru conferinte: au fost "aplauze", "fotografii", "si un pic de emotie" in randul angajatilor, Strauss-Kahn parand, si el, "destul de emotionat". Venirea lui Strauss-Kahn la sediul FMI la trei luni si jumatate dupa ce a renuntat la conducerea acestuia a fost o vizita privata, iar presa nu a avut acces, anunta AFP, citata de Mediafax.

Potrivit martorului ocular, Strauss-Kahn a apreciat ca Fondul are "de jucat un rol important". "Nu sunt foarte optimist in legatura cu ce va urma (...) motiv pentru care rolul FMI va fi esential in lunile urmatoare", a adaugat el. Strauss-Kahn ar fi apreciat, de asemenea, ca nu "putea fi gasit un succesor mai bun" decat Christine Lagarde (care a preluat conducerea FMI in iulie) si "nu numai pentru ca este frantuzoaica".

Potrivit unui purtator de cuvant al Fondului, Lagarde "s-a intalnit pentru scurt timp" cu predecesorul sau inainte ca acesta sa li se adreseze angajatilor. Purtatorul de cuvant nu a dorit sa spuna nimic despre partea a doua a vizitei lui Strauss-Kahn, afirmand ca este vorba despre "intalniri private, aranjate la cererea sa".

Strauss-Kahn a demisionat de la conducerea FMI in mai, dupa ce a fost arestat in urma unei plangeri depuse de o camerista a unui hotel din New York, care il acuza ca a violat-o. Justitia americana a clasat acest caz la 23 august, punandu-l in libertate pe Strauss-Kahn.

Strauss-Kahn, care a recunoscut ca a avut o relatie sexuala cu reclamanta, Nafissatou Diallo, s-a intors vineri la fostul sau domiciliu din Washington si a anuntat ca "se grabeste" sa se intoarca in Franta.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

VIDEO! A plouat cu bani pe strazile din Olanda!... Un profil de pe Facebook socheaza Africa de Sud...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x