Antena Căutare

După Grecia, o altă țară a fost lovită de incendii devastatoare! Suedia, pregătită să ceară ajutor din partea NATO pentru a face faţă focului izbucnit în pădure

Zeci de persoane și-au pierdut viețile în urma incendiilor devastatoare din Grecia, iar acum o nouă zonă este devastată de foc. Este vorba de Suedia, care intenționează să ceară sprijin din partea NATO. 

Zeci de persoane și-au pierdut viețile în urma incendiilor devastatoare din Grecia, iar acum o nouă zonă este devastată de foc. Este vorba de Suedia, care intenționează să ceară sprijin din partea NATO, după ce incendii au izbucnit în centrul țării, la câteva sute de kilometri nord de capitala Stockholm, în comitatele Gavleborg, Jamtland şi Dalarna.

Mai exact, guvernul suedez a autorizat deja agenţia de protecţie civilă să ceară asistenţă din partea NATO constând în avioane de stingere a incendiilor, dacă este necesar, pentru a face faţă incendiilor de pădure devastatoare, a anunţat joi premierul Stefan Lofven, citat de agenţia DPA.

Vorbind după sesiunea săptămânală a cabinetului, Lofven a afirmat că mijloacele de combatere a incendiilor în cadrul Uniunii Europene sunt suprasolicitate din cauza incendiilor de pădure din mai multe ţări.

Riscul izbucnirii de noi incendii în Suedia ''rămâne foarte ridicat'', a declarat Lovfen presei. Agenţia de protecţie civilă MSB va fi autorizată să ceară ajutor din partea NATO şi a partenerilor NATO până la 10 august, potrivit guvernului suedez.

Serviciul de meteorologie a prognozat pentru sfârşitul săptămânii o vreme mai rece, cu unele precipitaţii.

Suedia a primit asistenţă din partea mai multor ţări din UE şi a Norvegiei vecine, constând inclusiv în avioane şi elicoptere. Membră a UE, dar nu şi a NATO, Suedia a cooperat încă din 1994 cu Alianţa Nord-Atlantică în cadrul programului Parteneriat pentru Pace.

Incendii mari au izbucnit în centrul Suediei, la câteva sute de kilometri nord de capitala Stockholm, în comitatele Gavleborg, Jamtland şi Dalarna.

Agenţia de protecţie civilă a indicat că a acceptat o propunere din partea Turciei privind trimiterea unui avion al său pentru stingere de incendii. Două avioane italiene au fost nevoite între timp să se întoarcă în Italia pentru lucrări de mentenanţă.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MSB, Anneli Bergholm Soder, nu se aşteaptă ca avioanele italiene să revină în Suedia din cauza situaţiei din alte părţi ale Europei.

ATENTAT terorist la Ambasada Statelor Unite din Beijing! Imaginile cu urmările exploziei au făcut înconjurul lumii... Vești cumplite continuă să vină din Grecia, în a doua zi de doliu național! Bilanțul incendiilor devastatoare a ajuns la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x