Antena Căutare

Egipt: Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak si fiii sai, Alaa si Gamal, isi asteapta sentintele, in procesul cu privire la moartea a circa 850 de manifestanti in timpul revoltei populare care a dus la inlaturarea regimului anul trecut si in cel de coruptie.

UPDATE 15.00: Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak, in varsta de 84 de ani, condamnat sambata la inchisoare pe viata pentru uciderea unor manifestanti in timpul revoltei care a dus la inlaturarea sa de la putere in 2011, va face apel impotriva condamnarii, a anuntat unul dintre avocatii sai

UPDATE 11.30: Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a fost condamnat la inchisoare de viata, pentru complicitate la uciderea a peste 850 de manifestanti in timpul protestelor de anul trecut, ce au dus la daramarea regimului sau.

Hosni Mubarak, care pledeaza nevinovat, dar impotriva caruia este ceruta pedeapsa cu moartea, este judecat in acelasi timp cu fostul sau ministru de Interne Habib el-Adli si alti sase fosti oficiali de rang inalt din cadrul serviciilor de securitate, in special pentru ca a ordonat uciderea a aproximativ 850 de manifestanti in cursul reprimarii revoltei. Aflat in arest preventiv la un spital militar din apropiere de Cairo, din cauza starea sanatatii sale, Mubarak a fost adus cu elicopterul la tribunal.

In acelasi timp, cei doi fii ai fostului presedinte egiptean Hosni Mubarak, judecati deja pentru delapidare, urmeaza sa fie judecati si pentru coruptie intr-un nou proces.

Gamal si Alaa Mubarak, aflati in detentie provizorie la Cairo, vor fi judecati impreuna cu alte sapte persoane, de catre un tribunal penal, intr-un caz de coruptie in legatura cu vanzarea Bancii egiptene Al Watany.

Conform analistilor, verdictul urmeaza sa fie pronuntat intr-un moment sensibil in Egipt, in care ultimul premier al lui Mubarak, Ahmad Shafik, s-a calificat in turul doi al alegerilor prezidentiale programate pentru 16 si 17 iunie, in care il va infrunta pe islamistul Mohammed Morsi.

Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a: Au inceput festivitatile oficiale, la Londra... Siria - Armata a deschis focul asupra manifestantilor: peste 45 de morti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x