Antena Căutare

Epidemie de pojar în SUA. Un comitat din statul New York le interzice minorilor nevaccinați accesul în spațiile publice

Comitatul american Rockland din New York le interzice de marți minorilor care nu sunt vaccinați împotriva pojarului accesul în spațiile publice, scrie nbcnewyork.com . În ținutul american este epidemie de pojar, fiind confirmate 153 de cazuri până în momentul de față, cu posibilitate de extindere a virusului.

Epidemie de pojar în SUA. Un comitat din statul New York le interzice minorilor nevaccinați accesul în spațiile publice
pojar

Comitatul american Rockland din New York le interzice de marți minorilor care nu sunt vaccinați împotriva pojarului accesul în spațiile publice, scrie nbcnewyork.com, citat de hotnews.ro. În ținutul american este epidemie de pojar, fiind confirmate 153 de cazuri până în momentul de față, cu posibilitate de extindere a virusului.

Comitatul Rockland se află în stare de urgență, asta după ce în comitat s-a confirmat cel mai mare număr de persoane care s-au îmbolnăvit de pojar în ultimele două decenii. Boala a fost eradicată în anul 2000 în Statele Unite și până acum americanii nu au mai avut probleme cu virusul. Tocmai din această cauză cetățenii nu iau în serios avertismentele autorităților, lucru care face ca virusul să se răspândească alarmant.

Legea care le interzice minorilor nevaccinații accesul în spațiile publice a fost dată marți și este valabilă timp de 30 de zile.

Cetățenii riscă, dacă încalcă noile legi, o amendă de 500 de dolari și chiar 6 luni de închisoare.

Ținutul american se luptă cu focarul de pojar de luni bune, aceasta fiind ultima măsură pe care autoritățile au hotărât să o ia. Anterior, studențiilor nevaccinați le era interzis accesul în unitațile școlare.

Pojarul este o boală extrem de contagioasă care poate fi transmisă prin contact direct. Copiii mici și femeile însărcinate prezintă cel mai mare risc pentru complicații grave.

Sursa: Hotnews.ro

SUA vrea să trimită astronauţi pe Lună în cinci ani. Printre ei se va afla obligatoriu și o femeie... „Am crezut că sunt însărcinată și am fost în al nouălea cer, dar la ecografie a căzut cerul pe mine”. Ce a văzut pe ecra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x