Antena Căutare

Etiopia: Şeful de stat-major al armatei şi preşedintele regiunii Amhara au fost ucişi

Şeful de stat-major al armatei etiopiene şi preşedintele regiunii Amhara au fost ucişi, au anunţat serviciile prim-ministrului, citate de AFP.

Şeful armatei etiopiene Seare Mekonnen a fost ucis de garda sa de corp la câteva ore după o tentativă de lovitură de stat în Amhara, un stat regional al cărui preşedinte a fost de asemenea ucis, a declarat duminică un purtător de cuvânt al premierului Abiy Ahmed.

Acesta a precizat că un "comando de ucigaşi" conduşi de un şef al securităţii din Amhara (nord-vest) a pătruns în regiune, sâmbătă după-amiază, rănindu-l mortal pe preşedintele regiunii Ambachew Mekonnen şi pe un alt responsabil.

Mai târziu, şeful de stat-major al armatei etiopiene, generalul Seare Mekonnen, a fost ucis de garda sa de corp în ceea ce pare a fi "un atac coordonat", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sursa : news.ro

Sute de vulturi din specii pe cale de dispariţie au murit după ce au fost otrăviţi în Botswana... Un fost fotbalist s-a sinucis, la doar 44 de ani! Bărbatul era copleșit de problemele de sănătate care îl măcinau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x