Antena Căutare

Expo 2010: China asteapta 70 de milioane de vizitatori la evenimentul care are un buget dublu fata Olimpiada de la Beijing

70 de milioane de vizitatori, 192 de tari participante, 20.000 de evenimente culturale, vizitele a 100 de sefi de stat si 4,2 miliarde de dolari buget. Sunt cateva cifre impresionante ale Expozitiei Mondiale Shanghai 2010 care se va deschide oficial astazi. “Better City, Better Life” este tema expozitiei care se va desfasura in urmatoarele sase luni, pana la sfarsitul lui octombrie. Romania are un pavilion propriu, in forma unui mar verde, si promoveaza idea unui oras verde, ecologic si a dezvoltarii sustenabile.

Shanghai-ul este in aceste zile centrul atentiei mondiale, in special din punct de vedere economic. Aici au loc, asa cum s-au exprimat multi, Jocurile Olimpice ale economiei, mediului de business si comertului international. In cursul zilei de vineri, la ora 19.00, ora Shanghai-ului (14.00, ora Romaniei) va avea loc deschiderea oficiala a Expo 2010, urmand ca din 1 mai publicul sa viziteze situl expozitional.

El se intinde pe o suprafata de 5,3 kilometri patrati, pe cele doua maluri ale raului Huangpu, o suprafata de doua ori mai mare decat cea a statului Monaco, de 20 de ori mai mare decat ultima expozitie mondiala care a avut loc in 2008 la Zaragoza si echivalenta cu suprafata a aproximativ 1.000 de terenuri de fotbal.

Presa internationala a relatat faptul ca 18.000 de locuinte au fost rase cu buldozerul pentru a face loc expozitiei si se asteapta ca proprietarii acestor case sa fie printre protestatarii care si-au anuntat deja prezenta la eveniment, alaturi de dizidenti si activisti.

Expo Shanghai 2010 are cel mai mare buget din istoria unor astfel de evenimente, de 4,2 miliarde de doalri, dublu fata de bugetul alocat Olimpiadei de la Beijing. Potrivit Reuters, Shanghai a alocat 45 de miliarde de dolari pentru imbunatatirea infrastructurii orasului, creand cea mai lunga retea de metro din lume, doua noi terminale ale aeroportului, precum si noi sosele, parcuri si poduri.

Organizatorii au selectat 72.000 de voluntari chinezi pentru situl expozitional si inca 100.000 pentru oras. Daca cei din cadrul Expo 2010 ofera asistenta vizitatorilor expozitiei, ceilalti se ocupa de acestia si le ofera informatii, prin ajutor si traduceri celor care vin in oras cu dorinta de a vizita Expo 2010.

Tot articolul, pe Hotnews

Catastrofa in Golf... Apple: Flash, tehnologie interzisa pe iPhone, iPad si iPod...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x