Antena Căutare

Ea e „femeia liliac” din Wuhan! A făcut o descoperire esențială pentru combaterea COVID-19, dar China i-a băgat pumnul în gură! A lansat un avertisment cumplit! „Atenție, asta nu e tot!”

O femeie care lucrează ca virusolog în Wuhan, China, a făcut o descoperire esențială pentru combaterea noului coronavirus, imediat ce a izbucnit pandemia, dar munca ei ar fi fost împiedicată să iasă la lumină, de către autoritățile chineze.

Shi Zhengli (stânga) și un cercetător, într-o peșteră de lilieci (dreapta).

Timp de 16 ani, virusologul Shi Zhengli s-a pregătit să lupte împotriva acestei pandemii de coronavirus. Femeia este unul dintre cercetătorii de top pe tema coronavirusurilor și a descoperit zeci de virusuri mortale asemănătoare SARS, în peșteri pline de lilieci.

Poreclită „femeia liliac”, cercetătoarea a făcut o analiză pe cazul primului pacient care s-a infectat cu misteriosul COVID-19, în China. A observat că secvența genetică a noului virus era în proporție de 96% identică cu cea a unui virus ce se găsește la liliecii cu potcoavă din Yunnan.

Astfel, a descoperit secvența genetică a noului coronavirus, la doar câteva zile de la izbucnirea pandemiei.

„Femeia liliac” i-a spus unui jurnalist chinez, Gao Yu, că descoperirea ei a fost, inițial, ascunsă. Abia după o săptămână, informația despre secvența genetică a noului coronavirus a fost făcută publică.

Citește și: „Am luat coronavirus de pe niște plase de cumpărături! Sunt îngrozită! Nu mi-a fost niciodată mai rău!”. O femeie s-a infectat cu COVID-19, în izolare

În prezent, descoperirea făcută de „Femeia liliac” este folosită într-o cursă dată de cercetătorii din întreaga lume pentru a găsi un tratament și un vaccin pentru noul coronavirus, ce a provocat, până la momentul transmiterii acestei știri, peste 120.000 de decese, la nivel mondial. Și echipa ei de cercetători s-a înscris în cursă.

„Femeia liliac”, avertisment înfiorător!

„Femeia liliac” a recunoscut că „nu a dormit deloc” în primele zile de cercetări frenetice, până la descoperirea COVID-19.

Citește și: Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienții cu COVID-19! „A fost unul dintre primele semnale pe care mi le-a dat corpul, după ce m-am infectat!”

În plus „femeia liliac” a făcut un avertisment înfiorător, pentru întreaga lume, precizând că piețele cu animale sălbatice din Wuhan nu sunt singura problemă. Probleme apar atunci când oamenii intră în contact cu astfel de vietăți.

„Ceea ce am descoperit noi este doar vârful unui asiberg. Misiunea trebuie să fie continuată. Coronavirusurile de la lilieci vor cauza alte izbucniri! Trebuie să le găsim, înainte de a ne găsi ele pe noi”, a spus ea.

Ea este femeia care a învins coronavirusul la 107 ani. Bătrâna, externată în aplauzele medicilor: ”Șansele erau foarte m... Bilanţul morţilor din cauza covid-19 în SUA creşte cu 1.509 la 23.529 de decese; ”ceea ce este mai rău a trecut” la New ...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x