Fidel Castro il acuza pe Ahmadinejad de antisemitism

Fostul lider cubanez Fidel Castro il acuza pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad de o atitudine antisemita, pentru ca ar nega Holocaustul, informeaza CBS

"Cred ca nimeni nu a fost mai ponegrit decat evreii. As spune mult mai mult decat musulmanii", a declarat cubanezul, spunand ca Guvernul iranian trebuie sa ii accepte pe evrei pentru ca "au fost expulzati de pe pamantul lor, persecutati si tratati rau in toata lumea, ca cei care l-ar fi ucis pe Dumnezeu". Acesta a mai afirmat ca Iranul poate promova pacea recunoscand istoria antisemitismului si intelegand de ce se tem israelienii pentru viata lor.

Castro a tinut sa precizeze faptul ca sanctiunile impuse de SUA Iranului nu vor determina statul islamic sa inceteze sa mai produca arme nucleare. "Aceasta problema nu se va rezolva, pentru ca iranienii nu se vor da inapoi in fata amenintarilor", a adaugat el.

Fidel Castro a renuntat la conducerea Cubei in urma unei interventii chirurgicale in 2006, disparand din viata publica in totalitate. A revenit totusi recent, pentru a tine un discurs public prin care cere comunitatii internationale sa evite cu orice pret un razboi in Orientul Mijlociu, ce ar putea declansa unul la nivel mondial.

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri